Turfroute-3
Turfroute-3

De Gordyk oan set zoekt ideeën

Nieuws

GORREDIJK De gemeente Opsterland lanceert op 17 oktober een online participatieplatform: stemvan.opsterland.nl. Inwoners van Gorredijk kunnen hier tot en met 11 december ideeën indienen die bijdragen aan de leefbaarheid in Gorredijk. Opsterland stelt hiervoor 200.000 euro beschikbaar.

Ideeën kunnen bijvoorbeeld gaan over de fysieke inrichting van Gorredijk, maar ook over het organiseren van een activiteit voor jong en oud. De inwoners van Gorredijk bepalen uiteindelijk zelf ook mee welke ideeën worden uitgevoerd. Van 12 december tot en met 8 januari volgend jaar kunnen de Gordyksters hun favoriet(en) kiezen. 

De meest favoriete ideeën worden vervolgens door de gemeente Opsterland getoetst aan de spelregels en op haalbaarheid. De haalbare plannen komen terug op het platform voor een stemronde. De plannen met de meeste stemmen ontvangen een bijdrage om de plannen uit te voeren. Het geld wordt verdeeld over ten minste vier plannen. De Gordyksters met een goed idee kunnen het idee zelf indienen op stemvan.opsterland.nl. 

Tussen 17 oktober en 11 december is er iedere dinsdag (14.30 tot 16.30 uur) bovendien iemand in de Bibliotheek Gorredijk aanwezig om vragen te beantwoorden en eventueel te helpen met het indienen van het idee. Wethouder Anko Postma: “Ik kijk uit naar de ideeën van inwoners. Ik ben er zeker van dat zij mooie voorstellen zullen doen die we als gemeente, mede dankzij geld uit de Regio Deal, kunnen omzetten naar concrete resultaten. Samen maken we Gorredijk nog mooier en welvarender.”

Meer SA!

Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 14 uur geleden
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 18 uur geleden
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05