Afbeelding
Sietse de Boer

Flaeijel nestelt zich op nieuwe locatie

Nieuws

OUDEHORNE De bakfiets zat vol huisraad. De dames zochten hun nieuwe onderkomen: een nieuwe plaggenhut achter op het nieuwe feestterrein. Veel is oud dit weekend op een nieuwe editie van het Flaeijelfeest. Maar na drie jaar afwezigheid is het grote boerenfeest verhuisd naar een nieuwe locatie, aan de Buitenweg in Oudehorne. 

Op het land van de familie Jongsma staat inmiddels een feesttent van 130 meter lang te wachten op wat komen gaat. Bij de feesttent hebben vrijwilligers de afgelopen dagen hard gewerkt om landgoed De Horne in te richten voor het grote feest van dit weekend. Donderdag aan het eind van de middag opende locoburgemeester Hedwich Rinkes van de gemeente Heerenveen de nieuwe locatie. Door samen met vrijwilligers drie vlaggen te hijsen.

Althans, dat was de bedoeling. Maar bij de vlaggenmast van de wethouder zaten draden in ‘de tiis’. Voorzitter Tino van der Ven, in jacquet en met hoge hoed, wist snel raad. Eigenhandig tilde hij de hele mast uit de grond op alles weer in orde te brengen. “At dit de grutste problemen fan it wykein binne, dan doch ik it der foar.”

De 44e editie van het Flaeijelfeest vindt van duurt tot en met komende zaterdag. Drie feestavonden met een divers muziekprogramma, een Kroechkwis, het gratis kinderprogramma op vrijdagmiddag, de spekriderij tijdens de buurtenstrijd en op zaterdag vanaf 10.00 uur de Boerenoptocht en het aansluitende openluchtmuseum in bedrijf.

www.flaeijel.frl



Meer SA!

Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 15 minuten geleden
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 17 uur geleden
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 22 uur geleden
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54