Afbeelding
Sietse de Boer

Flaeijel nestelt zich op nieuwe locatie

Nieuws

OUDEHORNE De bakfiets zat vol huisraad. De dames zochten hun nieuwe onderkomen: een nieuwe plaggenhut achter op het nieuwe feestterrein. Veel is oud dit weekend op een nieuwe editie van het Flaeijelfeest. Maar na drie jaar afwezigheid is het grote boerenfeest verhuisd naar een nieuwe locatie, aan de Buitenweg in Oudehorne. 

Op het land van de familie Jongsma staat inmiddels een feesttent van 130 meter lang te wachten op wat komen gaat. Bij de feesttent hebben vrijwilligers de afgelopen dagen hard gewerkt om landgoed De Horne in te richten voor het grote feest van dit weekend. Donderdag aan het eind van de middag opende locoburgemeester Hedwich Rinkes van de gemeente Heerenveen de nieuwe locatie. Door samen met vrijwilligers drie vlaggen te hijsen.

Althans, dat was de bedoeling. Maar bij de vlaggenmast van de wethouder zaten draden in ‘de tiis’. Voorzitter Tino van der Ven, in jacquet en met hoge hoed, wist snel raad. Eigenhandig tilde hij de hele mast uit de grond op alles weer in orde te brengen. “At dit de grutste problemen fan it wykein binne, dan doch ik it der foar.”

De 44e editie van het Flaeijelfeest vindt van duurt tot en met komende zaterdag. Drie feestavonden met een divers muziekprogramma, een Kroechkwis, het gratis kinderprogramma op vrijdagmiddag, de spekriderij tijdens de buurtenstrijd en op zaterdag vanaf 10.00 uur de Boerenoptocht en het aansluitende openluchtmuseum in bedrijf.

www.flaeijel.frlMeer SA!

Afbeelding
Volop goals bij zondagamateurs Sport 2 okt, 17:44
Afbeelding
Punt Read Swart in eerste thuisduel Sport 2 okt, 17:31
Afbeelding
Tialda Hoogeveen nije Berneboeke-ambassadeur Cultuur 2 okt, 16:23
Afbeelding
Aldi wil procedure Gorredijk versnellen Ondernemen 2 okt, 12:34
Afbeelding
Makkie voor LDODK tegen TOP Sport 2 okt, 10:13
Afbeelding
De Moskoupleats is weer bewoond Nieuws 2 okt, 10:07
Afbeelding
Griet en Piter in De Skâns Cultuur 1 okt, 12:22
Afbeelding
Groot baggerproject rond Jubbega Nieuws 1 okt, 11:49