Lex Roolvink
Lex Roolvink

Lex Roolvink waarnemend burgemeester Opsterland

Nieuws

BEETSTERZWAAG Commissaris van de Koning Brok heeft op het provinciehuis Lex Roolvink beëdigd als waarnemend burgemeester van Opsterland. Roolvink volgt Ellen van Selm op, die burgemeester wordt van Purmerend. 

Roolvink blijft aan tot de benoeming van een nieuwe Kroonbenoemde burgemeester. Die benoeming vindt naar verwachting rond de zomer van 2023 plaats, aangezien de procedure circa negen maanden duurt. 

Voor Roolvink (65) is Opsterland geen onbekend terrein. Van 2002-2006 was hij er gemeentesecretaris/algemeen directeur. Roolvink was van 2013 tot 2021 burgemeester van Grave. “Mijn doel was daar om de gemeente te helpen bij de keuze voor wel of geen gemeentelijke herindeling. Die herindeling is inmiddels gerealiseerd.”  

Roolvink was eerder gemeentesecretaris/algemeen directeur van Rheden (2006–2013), Dinkelland (2001), Denekamp (1993-2000) en Millingen aan de Rijn (1990-1993). Hij is lid van de VVD.

“Wij hebben in die periode met veel plezier in Opsterland gewerkt en gewoond. We zijn er zelfs getrouwd. We komen ook ieder jaar nog wel een paar keer naar Friesland. Halverwege augustus was ik nog in Opsterland, maar toen wist ik nog niet van de hernieuwde kennismaking die nu op stapel staat. Dat is echt van de laatste twee weken.”

Afgelopen dinsdag had Roolvink al een gesprek met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. “Een heel plezierig gesprek. Ik heb er heel veel zin in. Ik zal mij snel verdiepen in het Opsterland van nu.”

Roolvink is eigenaar van een organisatieadviesbureau, secretaris van de Stichting Sponsorloop van de Vierdaagse van Nijmegen, voorzitter van de Beheerstichting Zuiderwaterlinie, lid van de Raad van Toezicht van Hengelo Promotie en voorzitter van de Nederlandse Handboog Bond. Roolvink is gehuwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met muziek luisteren, cultuur, genealogie, varen en lezen. 

Procedure 

De commissaris van de Koning en de raadsdelegatie hebben afgelopen zomer afgesproken dat er een waarnemer zou komen tot de komst van een Kroonbenoemde burgemeester. De gemeenteraad heeft aan de commissaris wensen kenbaar kunnen maken waaraan de waarnemer behoort te voldoen. De raad gaat aan de slag met een profielschets voor een nieuwe Kroonbenoemde burgemeester. De wervingsprocedure start dit najaar. 

Meer SA!

Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 11 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 11 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 11 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 11 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 18 uur geleden
Afbeelding
Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen Sport 19 uur geleden