Afbeelding
De-Skâns-IMG_8084

Ingezonden: de Skâns

Nieuws
Ik heb op 28 mei de oriënterende Opsterlandse raadsvergadering gevolgd en mij wederom verbaasd over de discussie met betrekking tot de verplaatsing van de MFA naar de locatie Trimbeets. Een initiatief uit de ‘mienskip’ om de MFA en de basisschool om te draaien werd uitgebreid besproken. De gevolgen zouden voor Comprix niet acceptabel zijn, want te weinig ruimte en te dicht op de BHS. Comprix zou dan liever op de oude locatie van de Flambou willen bouwen.
En dat was meteen de verstandigste opmerking van de hele discussie. Want alle argumenten, die ik het laatste jaar gehoord heb m.b.t. de vestiging van deze beide eenheden aan de Ringenoldusstrjitte slaan kant noch wal. Het klopt gewoon niet. De verplaatsing van De Skâns is totale nonsens, want 6 miljoen duurder dan upgrading van de huidige Skâns en maar de helft van de capaciteit van nu. En de bouw van een nieuwe basisschool op die locatie is eveneens totale onzin, want de kinderen hebben daar dan geen speelruimte en moeten alsnog dwars door het centrum lopen/fietsen om te gymen in Kortezwaag. Want van synergie in het nieuwe project is ook al geen sprake meer, omdat de nieuwe MFA en de basisschool en de BHS allemaal hun eigen exploitatie moeten veiligstellen.
Waarom kan er niet alsnog eens nagedacht worden over de volgende optie? Upgrading van de bestaande Skâns voor 2 miljoen euro, bouw van de nieuwe basisschool Trimbeets naast Kortezwaag, met voldoende speel- en gymruimte voor de kids en een totaal nieuwe bestemming van de huidige Trimbeets-lokatie, te weten: 3 x 10 TERRASWONINGEN, met daarachter 30 smalle moestuinen? Vraag zat voor dergelijke luxe woningen op rollatorafstand van het centrum. Gemeente Opsterland zou hier heel veel aan kunnen verdienen!
Douwe Reitsma Gorredijk

Meer SA!

Tijnje viert de titel in 5B en de promotie naar de vierde klasse.
Tijnje pakt in ultieme slotfase de titel Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Nipte zege Gorredijk op Read Swart Sport 18 uur geleden
De ABBA tributeband A*Fever sloot Oerrock 2024 af met een spetterend optreden
'Wereldprimeur' en records Oerrock Algemeen 19 uur geleden
Dochter Esther, Geert en Marja Zigterman, kleindochter Lianne.
Geert roemt de zorg van zijn Marja Nieuws 22 uur geleden
Moeder Corrie de Jager met dochter Willy.
Leven van mem Corrie staat in teken van 'zorgen voor' Nieuws gisteren
Burgemeester Andries Bouwman krijgt uitleg over het gemaal van vrijwilliger Roel Lageveen.
'Oude dame' van Nij Beets kan weer jaren vooruit Nieuws gisteren
Dochter Hilda en mem Lutske de Jong.
'Mem Lutske is fan kop derfoar' Nieuws 11 mei, 11:52
Dochter Rianne en mem Sienie Jeensma.
Bij mem Sienie ga je nooit met lege handen naar huis Nieuws 11 mei, 08:53