Dochter Esther, Geert en Marja Zigterman, kleindochter Lianne.
Dochter Esther, Geert en Marja Zigterman, kleindochter Lianne. Foto: Renske Woudstra

Geert roemt de zorg van zijn Marja

Nieuws

URETERP Hij was net te laat voor de Sa! Valentijnsverrassing. Dus grijpt Geert Zigterman Moederdag aan om zijn echtgenote Marja te verrassen. Dat was nog niet simpel. “Mijn vrouw heeft altijd alles door als er iets anders gaat dan normaal.” Dus na het telefoontje van Sa! moest Marja het doen met de opmerking dat ze maar een paar dagen nieuwsgierig moest blijven.

Marja Zigterman-Stockmann (76) is voor haar kinderen net zoals ze voor Geert is: zorgzaamheid op-en-top. “In februari en maart had ik in beide voeten wondroos en in beide knieën jicht”, vertelt Geert. “Dat betekende hoge koorts en ik kon drie weken lang niet lopen, hooguit een beetje strompelen met een stok door de kamer.”

In die tijd was hij volledig afhankelijk van de hulp van Marja. “Soms kon ze me niet eens uit m’n stoel krijgen en moest ze hulp van onze dochter inroepen; gelukkig woont die dichtbij.” Vanzelfsprekend bedankte Geert zijn vrouw diverse malen. “Maar dan kreeg ik als tegenargument: natuurlijk doe ik dat, je zou het toch ook voor mij doen.” Geert besloot haar nu met de moederdagactie nogmaals en op een andere manier te bedanken. 

Muziek als rode draad

Marja en Geert hebben vier kinderen, vier schoonkinderen en zes kleinkinderen. Muziek is de rode draad in hun leven. Zo besloot Marja op haar vijftigste nog een studie euphonium op te pakken en speelt ze inmiddels, samen met Geert, bij Fanfare Oerterp. Ook een dochter van hen maakt deel uit van dit orkest. “En onze oudste zoon is dirigent van diverse muziekkorpsen, zijn vrouw is beroepsmuzikant op saxofoon en we hebben een zoon met zijn eigen muziekschool.” Vader Geert is zelf al ruim zestig jaar kerkorganist en was voorheen jarenlang dirigent van diverse koren. “Marja cijfert zichzelf helemaal weg; de kinderen en kleinkinderen vindt ze het allerbelangrijkst in het leven. En ze is een heel blijmoedig mens.” Als er een beroep op Marja wordt gedaan, door wie dan ook, dan gaat ze er als het even kan meteen opaf, weet Geert.

Scherpe antenne

Marja heeft een scherpe antenne voor alles wat in haar naaste omgeving gebeurt. Toen dus echtgenoot Geert gebeld werd voor de Sa!-Moederdagactie, moest hij zich er op een of andere manier uit zien te praten. “Na dat telefoongesprek stond ze mij met een gezicht als een vraagteken op te wachten. Ik heb me daar met een smoes uit gered en gezegd dat het een verrassing was voor Moederdag. Dat accepteerde ze.” Dochter Esther en kleindochter Lianne wisten van het complot. Met de smoes dat ze aardappelen kwamen halen, waren zij precies op tijd om Marja’s reactie op deze verrassing te zien. Hebben ze haar toch maar mooi voor de gek gehouden, stelt Geert tevreden vast.

Marja Zigterman werd verrast met een verwenpakket, mogelijk gemaakt door Etos Gorredijk.

Meer SA!

Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 5 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 9 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04
Er kwamen zo'n vierhonderd mensen naar het Fredesfestival in Nij Beets.
De draden van contact op Fredesfestival Nieuws 21 mei, 15:39