Bas Leenstra soleert langs meerdere tegenstanders van Blue Boys.
Bas Leenstra soleert langs meerdere tegenstanders van Blue Boys. Berend Drent

Duel in Nij Beets gestaakt vanwege duisternis

Sport

NIJ BEETS De wedstrijd tussen Blue Boys en Udiros werd zaterdag in de 68ste minuut gestaakt. Scheidsrechter Gort uit Grijpskerk achtte het vanwege de invallende duisternis en slechte weersomstandigheden niet langer verantwoord door te spelen. Thuisclub Blue Boys keek op het moment van staken tegen een 0-2 achterstand aan.

Trainer Robert Bervoets van Blue Boys baalde eind van de middag stevig. Vanwege het verloop van de wedstrijd, maar ook omdat deze niet uitgespeeld kon worden. Bervoets vond het geen goede beslissing. Volgens hem had het restant van de wedstrijd op het naastgelegen B-veld, dat van lichtmasten is voorzien, uitgespeeld kunnen worden.

De KNVB-reglementen staan dat echter niet toe, maar Bervoets had liever gezien dat de regels wat minder strikt waren toegepast. “We hawwe it hjir oer de fiifde klasse, it leechste nivo. It is in dizze tiid al behelpen mei dit waar en no moatte we aanst dizze tweintich minuten ek noch ynhelje.”

Achteraf had er volgens Bervoets misschien beter helemaal niet gespeeld kunnen worden, want door de regen was het veld in Nij Beets moeilijk bespeelbaar. Ook zijn collega Oebele Schokker van UDIROS vond dat er lessen uit de gebeurtenissen moeten worden getrokken.

De aftrap was om drie uur. In de herfst een te laat tijdstip, aldus Schokker. “As it min en donker waar is sa as hjoed, krijst soks. We hiene better om healwei trijen begjinne kinnen.” Schokker vreest dat het restant nu pas ergens begin 2024 kan worden ingehaald.

Over het verloop van de wedstrijd verschilden de trainers van mening. Volgens Bervoets was Blue Boys voor rust de bovenliggende partij, maar brak het bekende euvel zijn ploeg weer op. “We krije genôch kânsen, mar meitsje it net ôf.” UDIROS kreeg volgens de trainer slechts één kans. “En dy sit daliks.”

Volgens Bervoets was UDIROS na rust aanvankelijk de betere partij, maar kwam zijn elftal goed terug. Een fout in de opbouw werd echter genadeloos afgestraft. De 0-2 nog ongedaan maken wordt lastig, besefte Bervoets die sprak van onnodig puntverlies. “As de tsjinstanner folle better is ha ik der frede mei, mar dat wie net it gefal.”

Zijn collega Oebele Schokker vond ook dat Blue Boys beter uit de startblokken kwam, maar na de 0-1 van Bas Leenstra in de 36ste minuut, een knap schot onder de doelman door, had de trainer een beter UDIROS gezien. “Eind hiene we deo mear doelpunten meitsje moatten.”

In de tweede helft waren de gasten volgens Schokker aanvankelijk beter. Blue Boys kwam wel beter in de wedstrijd, maar op dat moment profiteerde UDIROS van Nij Beetster balverlies. In de een knap uitgevoerde tegenstoot was het Gosse Posthumus die de 0-2 tegen de touwen schoot.

Een prachtig doelpunt, volgens Schokker. De trainer was blij met de prestatie van zijn elftal, maar betreurde dat UDIROS de drie winstpunten nog niet officieel bij kan schrijven. “Mar it is wol goed foar it fertrouwen en dat is lekker want de kommende wiken fuotbalje we tsjin de top trije fan de ranglist.”