Volop strijd bij de Sweach tegen Tijnje.
Volop strijd bij de Sweach tegen Tijnje. Foto's: Sietse de Boer

Nipte zege de Sweach op Tijnje: 1-0

Sport

BEETSTERZWAAG De voetballers van De Sweach hebben zondag de streekderby tegen Tijnje in een overwinning omgezet. Op sportpark De Boskfinnen was aanvoerder Eelke Jan Duizendstra de gevierde man. Hij scoorde vlak na rust de beslissende treffer. “It wie wol fertsjinne,” aldus de Sweach-trainer Cor Elzinga.

Voor de ploeg van Elzinga was de overwinning een mooie opsteker. De Sweach kreeg de afgelopen drie duels enkele flinke tikken te verwerken, zo leden de Sweachsters een 0-6 thuisnederlaag tegen Zevenhuizen. “Dit hiene wy nedich,” zei de trainer na afloop. Elzinga zag zijn elftal in de voorbije weken na een goede eerste helft na rust ver terugvallen met nederlagen als gevolg.

“It gie hyltyd mis troch eigen fouten. We ha in jonge ploech die’t wenne moat oan it krachtfuotbal yn de fjirde klasse. De seleksje is net grut, mar as elk der is, ha wy in aardich alvetal.” Elzinga was dan ook blij dat de Sweach de direct na rust verkregen voorsprong tot het eindsignaal vast wist te houden. “Yn it lêst wie it noch efkes spannend, mar grutte kânsen ha hja net mear hân.”

 

Volgens Elzinga waren beide ploegen voor rust aan elkaar gewaagd met een paar kansjes over en weer. Zowel de Sweach als Tijnje raakte de lat. In de 52ste minuut werd het bij vlagen pittige maar sportieve duel beslist door een treffer van Eelke Jan Duizendstra. Die maakte zich op de rand zestien knap vrij van twee tegenstanders en liet de doelman van Tijnje met een bekeken inzet in de verre hoek kansloos. “In moaie goal.”

Door de overwinning klom de Sweach naar de zesde plek op de ranglijst en werd verder afstand genomen van de onderste plekken. “In goeie snein,” concludeerde Elzinga dan ook. De trainer is niet ontevreden over de tot dusver behaalde dertien punten, maar weet dat het er meer hadden kunnen zijn. “De fouten moatte út ús spul, dat wy in oantal wedstryden ferlern ha wie eigen skuld dikke bult, mar goed, it is in jonge ploech, dêr moatte wy fan leare.”


Trainer Robert Spoelstra sprak na afloop van een gelijk opgaande strijd. “It ienige ferskil wie dat sy in goal meitsje en wy net.” Kansen waren er wel, maar de scherpte voor de goal ontbrak en dat was volgens Spoelstra niet voor het eerst dit seizoen. Het moet slagvaardiger, aldus de trainer, ook defensief. “Wy krije trije kânsen om de bal fuort te sjitten, as dat net bart krije je him yn de fjirde klasse om de earen.”

Tijnje had de pech dat het aluminium tot tweemaal toe een treffer in de weg stond. “Mar miskyn hat it ek wol mei kwaliteit te meitsjen.” Tijnje heeft alleen Blue Boys nog onder zich in 4B. De groenhemden treffen voor het ingaan van de winterstop Blue Boys en Nieuweschoot nog, ook clubs uit de onderste regionen. “Dan moat it barre”, wist Spoelstra. “De jongens wurkje hurd, dat mankeart der net oan, mar se moatte wol de kânsen ôfmeitsje.”


 

Meer SA!

Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 15 uur geleden
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 26 apr, 18:53
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 26 apr, 18:51