Thymo de Vries probeert de bal te controleren.
Thymo de Vries probeert de bal te controleren. Sietse de Boer

Dubbel gevoel bij Jubbega na gelijkspel

Sport

JUBBEGA De voetballers van Jubbega hebben het eerste punt van 2023 binnen. Het thuisduel op sportpark ’t Heidefjild tegen Rolder Boys eindigde in een 0-0 gelijkspel. Bij Jubbega was er enerzijds tevredenheid over het puntje dat werd binnengehaald, anderzijds voelde trainer Inne Schotanus zich tekortgedaan. “De bal hie twa kear op de stip moatten.”

Jubbega begon de tweede helft van het seizoen met twee nederlagen, waarvan één ruime. Vorige week werd met 7-0 van NEO verloren. Schotanus wijst op het grote aantal blessures als verklaring voor de valse start van het nieuwe voetbaljaar. Jubbega miste vorige week maar liefst acht spelers. Daarvan keerden vandaag vier: Dennis de Haan, Henrico Drost, Thymo de Vries en Brent Wijbenga terug in de basis.

“Mar dy mannen misse fansels ritme en skerpte,” aldus de trainer. Flonkerend was het spel van de roodwitten dan ook nog niet tegen laagvlieger Rolder Boys. De eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd, maar toch had de thuisclub volgens Schotanus op voorsprong moeten komen. De arbitrage weigerde echter na een volgens de trainer overduidelijke handsbal en een overtreding in de zestien naar de stip te wijzen.


Jacco Kuiper controleert stijlvol de bal. - Sietse de Boer

“We hiene rjocht op twa strafskoppen, mar de man joech se net. Spitich, want as we op foarsprong komme rint san wedstryd oars,” aldus Schotanus die doelman Klaas Boersma met een knappe redding zijn ploeg voor rust nog voor een achterstand zag behoeden. Na de pauze was Jubbega de betere ploeg en kwam ook op voorsprong.

De treffer, uit een vrije trap, werd echter afgekeurd. Een Jubbega-speler stond te dicht bij het opgestelde muurtje en daarom werd de treffer geannuleerd. “Ik koe de rigel niet, mar de goal gie net troch.” Koen Steg knalde nog op de lat, maar ook de gasten lieten zich niet onbetuigd en raakten net als Jubbega de deklat. Bovendien verzuimden de Drenten alleen voor doelman Boersma de trekker over te halen.

Schotanus hield een slecht gevoel over aan de in zijn ogen onterecht niet gegeven strafschoppen, maar toonde zich realistisch. “Sjoen harren kânsen hie it ek oars rinne kint.” Wat zijn eigen ploeg betreft toonde de trainer zich kritisch over het aanvalsspel. Rond de zestien laat Jubbega het afweten. Dat is al een tijdje het probleem van de roodwitten die in de dit jaar gespeelde drie duels geen enkele keer het net wisten te vinden.

Jubbega wacht volgende week de moeilijke uitwedstrijd tegen koploper TVC’28 en speelt over twee weken een bekerduel tegen Be Quick Dokkum. Schotanus hoopt februari zo goed mogelijk door te komen en spelers weer fit te krijgen. “En dan moatte we yn maart wer punten pakke. As we kompleet binne kin we folle better, dêr bin ik fan oertsjûge. Dan hiene we hjoed ek trije punten pakt.”


Thymo de Vries was een van de geblesseerden die tegen Rolder Boys zijn rentree maakte.- Sietse de Boer

Meer SA!

Afbeelding
Kostbare zege RWF op Wykels Hallum Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14
Afbeelding
'Fjild is al tsien jier oan ferfanging ta' Sport 8 dec., 08:50