Afbeelding
Jan Kuipers

Verdwaalde amateurs winnaar WAMPEX

Sport

BAKKEVEEN De Verdwaalde Amateurs uit Roden hebben afgelopen vrijdagnacht de 46e Opsterlandse WAMPEX gewonnen. Met een looptijd van 6.29 uur en een bijtelling van een half uur voor twee gemiste letters komen zij op een eindtijd van 6.59 uur. De tweede plaats is voor Here We Go Again uit Haarlem met een perfecte letterkaart en een eindtijd van 7.02 uur. Ook de nummer drie - Zuiblij uit Zuidhorn - had een perfecte letterkaart. Zij scoren een eindresultaat van 7.09 uur. 

De Groningse Dansers waren met looptijd van 11.40 uur het langst onderweg, maar hebben wel alle posten gehaald en slechts enkele letters gemist. De Toeke Boekes uit Kootstertille meldden zich zaterdagochtend om 8.41 uur als laatste aan de finish. 

Er gingen in totaal 397 deelnemers in 87 groepen van start bij deze wandel/puzzeltocht van bijna 29 kilometer. Daarvan vielen drie groepen uit, naast diverse individuele uitvallers. Zij werden door de bezembus van Taxi Moll uit Gorredijk naar de finish gereden. 

Het terrein was zwaar door de hevige regenval in de afgelopen weken. De organisatie heeft tot het laatste moment routes aangepast om de meest drassige terreinen en de landerijen met gewas te omzeilen. 

Vanwege de zware omstandigheden koos bijna de helft van de teams voor de verkorte variant van de route, alsnog bijna 23 kilometer. Ruim twintig daarvan staken later op de route nogmaals binnendoor naar de finishlocatie. De organisatie kijkt tevreden terug en maakt zich op voor de volgende edities op 24 november en 8 december. 

De inschrijving is nog open. www.wampex.nl 

Meer SA!

De Grevensmolen in Vegelingsoord.
Molendag in teken van werk van Luitje de Goed Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Computer says 'No'... Column 4 uur geleden
Afbeelding
NoSa!: Bas spoort vervuilers oceaan op Nieuws 5 uur geleden
Marcel van Opzeeland, Harry Berga en Paula Uuldriks.
Wethouder Marcel van Opzeeland: 'Economische kracht deels verborgen' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Speuren naar verhaal achter foto in De Skâns Cultuur 23 uur geleden
Aanvoerder Remko Dam verzendt een pass.
Read Swart-aanvoerder Dam: 'Wy ha sa gau mooglik punten nedich' Sport 8 mei, 14:01
Afbeelding
Fietsend langs Smallingerlands geluid Cultuur 8 mei, 13:48
Arend Waninge
Moai span Column 8 mei, 12:31