Ran Faber (LDODK) en Richard Kunst
Ran Faber (LDODK) en Richard Kunst Sietse de Boer

Gedreven LDODK verslaat koploper PKC

Sport

GORREDIJK LDODK/Rinsma Modeplein liet eindelijk zien waartoe het in staat is in de Kenonz Korfbal League. In de laatste wedstrijd van het jaar werd even spectaculair als terecht gewonnen van PKC/Vertom: 24-21. 

LDODK had wat recht te zetten, na de zeperd vorige week tegen Groen-Geel. “Het kan niet zo zijn dat je twee keer verliest op inzet. Afgelopen dinsdag hebben we even goed met elkaar gesproken. We moeten meer geven. En iedereen moet daarin mee. En dan kunnen we van iedereen winnen. Als we maar gedisciplineerd blijven spelen.” Julian Frieswijk was na afloop heel duidelijk. En dan blijkt zelfs PKC geen onoverkomelijke hindernis. “We wisten dat als we erop zouden klappen, we de zwaktes van de tegenstander konden uitspelen.”

Frieswijk zelf was daar een mooi voorbeeld van. Samen met de even jeugdige Ran Faber was Frieswijk gekoppeld aan het geroutineerde duo Laurens Leeuwenhoek en Richard Kunst. En dat leidde tot mooie duels tussen twee generaties. Waarbij de jeugd de overhand had. De ene keer zware druk gevend op de aanvallers van PKC. En daarna weer eens uitdagend de ruimte laten. 

Soms ook verbaal actief, zuigend. Een beetje ondeugend. De interactie zoeken met het publiek. En daarna weer op het goede moment in de discipline spelend. De extraverte Frieswijk genoot.

En er waren meer boeiende onderlinge duels. Zo waren ook Femke Faber en Sanne van der Werf aan elkaar gekoppeld. Zij maakten elkaar het leven zuur, vooral via gevaarlijke en doelgerichte aanvallen. En in feite was dat duel in de slotfase van de wedstrijd doorslaggevend.

Tot tien minuten voor tijd hadden beide dames elkaar in evenwicht gehouden met elk zes treffers. Dankzij Van der Werf was PKC weer langszij gekomen: 21-21. LDODK was de gehele wedstrijd tot dat moment de bovenliggende partij geweest. Al was het verschil nooit groot. En nu vreesde alles dat LDODK was, dat de wedstrijd alsnog in het voordeel zou PKC kantelen.

Maar die vrees werd niet bewaarheid. LDODK bleef ook in die laatste tien minuten onverzettelijk en in de discipline spelen. Een mooie uiting van die onverzettelijkheid was dat op een gegeven moment drie LDODK-ers (Femke Faber, Harjan Visscher en André Zwart) gelijktijdig en vol overgave als roofdieren doken op een afspattende bal. Alsof de harde vloer was veranderd in een overdekt zwembad. 


En het was in die fase dat LDODK door tweemaal Faber definitief een voorsprong nam, waarmee zij zich tot topscorer van de wedstrijd bekroonde. Symbolisch was uiteindelijk de allerlaatste goal van de wedstrijd die op naam kwam van Ran Faber na een prachtige tiki taka combinatie met Frieswijk.

Ook een vermelding waard, was de prestatie van André Zwart. Niet voor het eerst in zijn carrière was oude krijger Zwart gekoppeld aan Jelmer Jonker. De puntspeler van PKC kwam tegen Zwart, verdedigend als in zijn jonge jaren, geen moment echt los. 

Er leek deze avond geen sleet te zitten op Zwart. “Mar ik tink dat ik my moarn dochs grif oars fiel.” Daarin zal Zwart overigens niet de enige zijn, gelet op de geslaagde afterparty. Echter, alle pijntjes zullen worden verzacht, terugkijkend op deze intense en onvergetelijke korfbalavond.

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 13 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 18 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36