LDODK - PKC
LDODK - PKC Sietse de Boer

Uitstekende eerste helft LDODK tegen PKC

Sport

GORREDIJK Het lukte LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond niet om een uitstekende eerste helft tegen PKC/Vertom om te zetten in een paar bonuspunten. PKC keerde met een 25-31 overwinning terug naar Papendrecht.

Halverwege de wedstrijd was het 14-15, voor LDODK een mooie ruststand tegen het zwaar favoriete PKC. In een hele aantrekkelijke eerste helft wist LDODK keer op keer aan te haken, terwijl PKC eigenlijk met scherp schoot. Halverwege de eerste helft stond PKC zelfs op een schotpercentage van 50%, terwijl LDODK het met 24% moest doen. Opvallend was ook dat LDODK in de eerste helft meer kansen creëerde dan PKC, een totaal ander beeld dan de wedstrijd in Papendrecht enkele weken geleden.

André Zwart startte in de basis omdat Julian Frieswijk na een coronabesmetting de hele week niet had kunnen trainen. Samen met Ran Faber had André in het begin van de wedstrijd de grootste moeite om het PKC-duo Kunst/Van Nieuwenhuizen in bedwang te houden. En dan was er Jelmer Jonker. Hij schoot vanaf de start met scherp en uit de gekste hoeken. Hij zou de wedstrijd eindigen op elf treffers.

In de eerste helft hield LDODK de regerend landskampioen dus goed bij. Het lukte PKC lang niet om het gaatje groter dan twee punten te laten worden. Met fraaie acties kwam LDODK steeds weer langszij, sterker nog er werden meerdere mooie opgelegde kansen bij de korf gemist.

Het eerste gaatje van drie kwam er op 10-13, met nog drie minuten op de klok. Toch gaf de ruststand een heel ander beeld, nadat Marjolijn Kroon vier seconden voor de rustzoemer de stand op 14-15 bracht.

Na rust bleef LDODK aanvankelijk nog in de buurt, onder andere dankzij twee strafworpen als gevolg van onbesuisde acties van PKC-heren aan de zijlijn. Op 18-20 tekende Jelmer Jonker in zijn eentje voor het eerste gat van vier: 18-22, waarna Richard Kunst met twee treffers 18-24 aantekende. Daarmee leek de wedstrijd wel ongeveer gespeeld. PKC liep verder weg naar 21-30 om daarna de teugels te laten vieren. Hierdoor kon LDODK terugkomen tot een eindstand van 25-31.

LDODK speelde al met al een goede wedstrijd op weg naar de belangrijke reeks van drie die de komende week volgen. Dinsdag inhalen bij DOS’46, zaterdag uit naar DVO en een week later opnieuw DOS’46 maar dan in Gorredijk.