LDODK
LDODK Sietse de Boer

Makkelijke avond PKC tegen LDODK

Sport

LDODK/Rinsma Modeplein is de kampioenspoule in de Korfbal League zaterdag begonnen met een nederlaag tegen PKC. In Papendrecht werd het 23-19. LDODK creëerde te weinig kansen en had in de rebound ook veel te weinig in te brengen om het PKC moeilijk te maken.

LDODK startte goed, kwam zelfs op 0-3. De dames brachten PKC weer langszij, onder andere dankzij twee strafworpen. Tot 6-6 ging het daarna gelijk op, waarna PKC het eerste gaatje kon slaan naar 10-6. LDODK wist veel minder kansen te creëren dan de thuisploeg. Gerald Aukes greep in door andere ander Julian Frieswijk naar het andere vak te brengen, waarna hij direct wat robbertjes kon uitvechten met Olav van Wijngaarden. Het gaatje bleef daarna vijf of zes goals, tot Marlou Kuiper met twee treffers op rij de ruststand bepaalde op 15-11.

Marloes Frieswijk bracht LDODK aan het begin van de tweede helft op 15-12. Dat bracht nog enige hoop, maar al vrij snel daarna was de angel uit de wedstrijd. Het was dat PKC niet meer zo vlot scoorde als in de eerste helft, maar daar kon LDODK niet van profiteren. Uiteindelijk werd het daardoor een vrij eenvoudige overwinning voor PKC.