Jeroen Goote en Lutsen Idsinga
Jeroen Goote en Lutsen Idsinga Sietse de Boer

Voorzittershamer Blue Boys wisselt van eigenaar

Sport

NIJ BEETS De voorzittershamer van Blue Boys wisselt in januari van eigenaar. Jeroen Goote neemt de plek in van Lutsen Idzinga. Goote was zes jaar voorzitter en kan zijn taken voor de voetbalvereniging niet meer combineren met zijn werk. Bovendien vindt hij dat een voorzitter niet te lang moet ‘regeren’. “It is sûn dat der sa no en dan in frisse wyn waait.”

Nee, Goote stopt niet omdat hij het niet meer naar zijn zin heeft bij de voetbalclub. Integendeel, de vijftigjarige in Sittard geboren Goote voelt zich prima op zijn plek bij Blue Boys, maar aan alles komt een eind. “Seis jier lyn bin ik ynstapt as ynterim. Elts, ik sels ek, fûn it wol prima en sa bin ik foarsitter bleaun, mar no is it wol klear en moat in oar it mar dwaan.”

Leger pitsje

Goote begint binnenkort als teamleider bij VDL in Valkenswaard en verblijft dan doordeweeks in Noord-Brabant. De consequentie is dat hij taken bij Blue Boys moet afstoten. Naast voorzitter was Goote lid van de sponsorcommissie, activiteitencommissie en elftalleider. “Dat is neist in drokke baan tefolle. Ik bliuw wol aktyf foar de feriening, mar op in leger pitsje.”

Hij wil betrokken, want in de dertig jaar dat Goote in Nij Beets woont, is hij verknocht geraakt aan Blue Boys. “Ik ha troch de jierren fan alles dien en bin hjir ek sels mei fuotbaljen begûn. Ik fyn it prachtich om mei minsken om te gean. Blue Boys is een moaie geselliche klub, ik soe my ûnthieme fiele as ik it fuotbal net mear hie.”

Groei jeugd

Goote draagt de voorzittershamer met een goed gevoel over. Blue Boys staat er prima op, vindt Goote. Dat beschouwt hij niet alleen als zijn verdienste. “Wy ha dit mei in ploech fantastyske minsken berikt.” Goote hoopt dat ook het derde elftal volgend seizoen weer ingeschreven kan worden. Het aantal jeugdleden groeit na mindere jaren weer gestaag. De vereniging heeft in de voorbije jaren het kantinegebouw opgeknapt, recent zijn de trainingsvelden van nieuwe Ledverlichting voorzien en momenteel wordt gewerkt aan de realisatie van een digitaal scorebord. “We sitte net stil. Dat kin ek net, je moatte aktyf bliuwe om minsken te binen. Dat slagget, foar in doarpke as Beets ha we best in soad leden.” 

Zoeken naar vervangers

Goote wordt opgevolgd door de 53-jarige Lutsen Idzinga. Hij is net als Goote al decennia bij Blue Boys betrokken. De afgelopen jaren was hij actief bij de jeugd, als trainer, leider en bestuurslid. Als nieuwe voorzitter moet hij taken afstoten, de club is daarom druk bezig vervangers te zoeken. “Dat wie in eask,” aldus Idzinga die zijn nieuwe functie een eer en een uitdaging noemt.

Taken verplicht stellen

Eén van de uitdagingen is proberen meer vrijwilligers bij de vereniging te betrekken. Er zijn volop zaken waar extra handjes goed van pas komen. Daarnaast denkt Idzinga eraan om taken voor leden verplicht te stellen. “Dan kinst tinke oan in wedstryd fluitsje, leiderje, klaaikeamers skjinmeitsje of in bartsjinst yn de kantine draaie.” Blue Boys is verder op zoek naar een gastdame op de wedstrijddagen van het eerste elftal, onderhoudsmedewerkers voor het sportcomplex en een vertrouwenspersoon. Idzinga wil er als voorzitter voor iedereen zijn en is voorstander van heldere, open communicatie. “Ik hâld fan dúdlikens en struktuer, minsken moatte witte wer’t se oan ta binne.”

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 10 uur geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen gisteren
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport gisteren
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 4 mei, 10:56
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33