Read Swart hield een punt over aan het eerste thuisduel van het seizoen.
Read Swart hield een punt over aan het eerste thuisduel van het seizoen. Marije Geertsma

Punt Read Swart in eerste thuisduel

Sport

DE KNIPE Read Swart heeft een punt overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het duel tegen Steenwijkerwold eindigde in een 1-1 gelijkspel. Trainer Hans de Jong was tevreden met het resultaat. “Wy hiene fiif, seis blessearre spilers, dan is in lykspultsje net raar.”

De beide ploegen waren in het eerste half uur redelijk aan elkaar gewaagd. De Knypsters kwamen na een half uur op voorsprong. Jaap Willem Broersma frommelde vanuit een scrimmage de bal achter de goalie van de gasten. De thuisclub kreeg na de openingstreffer nog een tweetal goede kansen, maar die leverden geen treffer op.

Steenwijkerwold trok al in de slotfase van de eerste helft het initiatief naar zich toe en kwam direct na rust op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de linkerkant werd tot doelpunt gepromoveerd. Doelman Justin de Vries was kansloos. Steenwijkerwold bleef na de gelijkmaker de betere ploeg, was ook dreigend, maar kwam niet verder dan twee goede kansen.


Er was volop strijd bij Read Swart tegen Steenwijkerwold.  - Marije Geertsma

“Die pakte Justin goed,” aldus De Jong, die tot zijn tevredenheid zag dat zijn elftal ondanks het grote aantal afwezigen defensief goed op de been bleef. Door het gelijke spel komt Read Swart, dat vorige week de openingswedstrijd van het seizoen won, op vier punten. “Dat is gewoan prima,” aldus de trainer die scheidsrechter Berends uit Drachten goed vond fluiten. “Dat mei ek wolris sein wurde.”

Dat Read Swart na een goed eerste halve uur Steenwijkerwold niet meer kon bijbenen, wijt De Jong aan het grote aantal afwezigen. “Dêrtroch moast ik in soad jonge spilers opstelle.” De jonge voetballers hebben volgens de trainer prima gepresteerd, maar door het vele en vaak te snelle balverlies werd het spel erg onrustig.

Read Swart moet volgende week naar Ruinen dat vandaag op bezoek bij Dwingeloo (4-2) aan het kortste eind trok. De Jong denkt dat komende week een drietal spelers weer aansluit. Een goede zaak, aldus de trainer. “As je yn de tredde klasse meardere spilers misse, fernimme je dat fuort.”


Hans de Jong geeft aanwijzingen aan één van zijn spelers. - Marije Geertsma

Meer SA!

Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 12 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 12 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 12 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 12 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 18 uur geleden
Afbeelding
Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen Sport 20 uur geleden