Read Swart hield een punt over aan het eerste thuisduel van het seizoen.
Read Swart hield een punt over aan het eerste thuisduel van het seizoen. Marije Geertsma

Punt Read Swart in eerste thuisduel

Sport

DE KNIPE Read Swart heeft een punt overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het duel tegen Steenwijkerwold eindigde in een 1-1 gelijkspel. Trainer Hans de Jong was tevreden met het resultaat. “Wy hiene fiif, seis blessearre spilers, dan is in lykspultsje net raar.”

De beide ploegen waren in het eerste half uur redelijk aan elkaar gewaagd. De Knypsters kwamen na een half uur op voorsprong. Jaap Willem Broersma frommelde vanuit een scrimmage de bal achter de goalie van de gasten. De thuisclub kreeg na de openingstreffer nog een tweetal goede kansen, maar die leverden geen treffer op.

Steenwijkerwold trok al in de slotfase van de eerste helft het initiatief naar zich toe en kwam direct na rust op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de linkerkant werd tot doelpunt gepromoveerd. Doelman Justin de Vries was kansloos. Steenwijkerwold bleef na de gelijkmaker de betere ploeg, was ook dreigend, maar kwam niet verder dan twee goede kansen.


Er was volop strijd bij Read Swart tegen Steenwijkerwold.  - Marije Geertsma

“Die pakte Justin goed,” aldus De Jong, die tot zijn tevredenheid zag dat zijn elftal ondanks het grote aantal afwezigen defensief goed op de been bleef. Door het gelijke spel komt Read Swart, dat vorige week de openingswedstrijd van het seizoen won, op vier punten. “Dat is gewoan prima,” aldus de trainer die scheidsrechter Berends uit Drachten goed vond fluiten. “Dat mei ek wolris sein wurde.”

Dat Read Swart na een goed eerste halve uur Steenwijkerwold niet meer kon bijbenen, wijt De Jong aan het grote aantal afwezigen. “Dêrtroch moast ik in soad jonge spilers opstelle.” De jonge voetballers hebben volgens de trainer prima gepresteerd, maar door het vele en vaak te snelle balverlies werd het spel erg onrustig.

Read Swart moet volgende week naar Ruinen dat vandaag op bezoek bij Dwingeloo (4-2) aan het kortste eind trok. De Jong denkt dat komende week een drietal spelers weer aansluit. Een goede zaak, aldus de trainer. “As je yn de tredde klasse meardere spilers misse, fernimme je dat fuort.”


Hans de Jong geeft aanwijzingen aan één van zijn spelers. - Marije Geertsma

Meer SA!

Afbeelding
Een week (terug) naar Kyiv Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
De Opdracht wint ANWB Verkeersplein Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Herfst in de zomer Column 13 uur geleden
Afbeelding
Johannes Veenema wol wat delsette mei De Gordyk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 17 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 3 okt., 15:56