WvdW de Knipe – Thor.
WvdW de Knipe – Thor. WvdW de Knipe - Thor.

Read Swart pakt ‘saaie’ punten tegen THOR

Sport
Normaal is vrijdag hun trainingsavond, maar met Koningsdag vóór de gebruikelijke speeldag besloten Read Swart en THOR hun onderlinge duel in de derde klasse D twee dagen naar voren te halen. De Knypsters wonnen vrijdagavond met 1-0. “Dit is er eentje om het hele weekeinde van na te genieten.”
Die drie punten waren ook wel zo’n beetje het enige waar plezier uit gehaald kon worden oordeelde Frank Tuinman, aanvoerder van de thuisclub. “Het was een slechte wedstrijd en ook een slijtageslag, zo aan het einde van het seizoen.” Bij de warming-up zag Read Swart Steven Kuiper uitvallen met een hamstringblessure en ook aan THOR-zijde was na een half uur al inzet van wissels nodig. En de Liphústers deden dit seizoen al een jasje uit door een paar blessuregevallen.
Tuinman had dan ook het idee dat THOR een 0-0 wel prima vond. Rick Zwart, trainer van de gasten, keek daar anders tegenaan. “Een gelijkspel was terecht geweest gezien het spelbeeld, maar ik vond dat wij de enige ploeg warend die kon en wilde voetballen. Wij gingen echt wel voor de winst.”
Dat lukte dus niet, omdat Jorke Braaksma in de slotminuut alsnog het pleit in Knypster voordeel beslechtte. “Het was een echte ‘wie scoort wint’-wedstrijd. Zeker als je hem zo laat pas maakt. Het was ook een doelpunt zoals die bij de wedstrijd hoorde. Niet mooi dus. De aanval op zich was goed, Jorke wilde eigenlijk vol uithalen, maar raakte de bal maar half, waarna hij alsnog binnen ging.” Pijnlijk vond Zwart. “Het is helaas niet de eerste keer dit seizoen dat wij zo verliezen.”
De club doet het desondanks keurig in het eerste seizoen ooit in de derde klasse, al is er voor ontspannenheid nog geen ruimte stelt de coach van THOR. “We zijn er nog niet. We moeten nog wel wat puntjes pakken.” Read Swart heeft datzelfde gevoel, al is Tuinman wel wat relaxter. “We zijn niet minder dan de meeste ploegen, maar zeker ook niet beter. Het moet gek lopen willen wij nog echt in de problemen komen. Sowieso hebben we nu weer wat extra lucht en dat geeft vertrouwen. Als je naar de ranglijst kijkt, is dit er eentje om het hele weekeinde van na te genieten.”

Meer SA!

Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 13 uur geleden
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 20 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 21 uur geleden
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 6 mei, 15:48
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 6 mei, 15:48
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 6 mei, 14:44
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 6 mei, 11:22