korfbalveld ldodk
korfbalveld ldodk Jurjen Smid

LDODK plaatst zich voor play-offs

Sport

GORREDIJK Met een 10-17 overwinning op naaste concurrent KCC plaatste LDODK/Rinsma Modeplein zich zaterdagmiddag voor de play-offs om de nationale veldtitel korfbal. 

Bij aanvang van de wedstrijd in Capelle aan den IJssel had LDODK op de ranglijst een punt voorsprong op KCC. Na de overwinning is dat gat drie punten en er is nog maar één competitieronde te gaan. En dus is LDODK zeker van de tweede plaats op de ranglijst.

Het werd een vrij eenvoudige overwinning. LDODK sloeg al vrij snel een gaatje dat op liep tot een gat: 1-7. Na een 5-10 ruststand kwam KCC terug tot op vier punten, maar dichterbij kon de thuisclub niet komen. Van 9-13 liep LDODK uit naar 9-16. Eindstand 10-17.

Vanuit de Ereklasse A gaan Fortuna en LDODK door naar de kruisfinales, die in één enkele wedstrijd worden gespeeld. De poulewinnaars spelen thuis. LDODK speelt op zaterdag 4 juni dus een uitwedstrijd.

De tegenstander is nog niet bekend. In de Ereklasse B is PKC nu lijstaanvoerder, op één puntje gevolgd door DVO. Komend weekend in de laatste speelronde ontmoeten beide ploegen elkaar in Papendrecht. De veldfinale wordt op 11 juni in Driebergen gespeeld.

Er was in Capelle aan den IJssel dubbel succes voor de korfballers van LDODK. Ook het tweede wist te winnen van KCC en haalde daarmee de titel in de Reserve Ereklasse A binnen. LDODK 2 speelt de kruisfinale richting de eindstrijd om de nationale titel van veldteams op vrijdag 3 juni thuis. 

Meer SA!

Afbeelding
Cultuurfestival Eijer: ‘Welkom in onze wereld’ Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Vreemde gasten in Bakkeveen Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Rentevaste periode Column 7 uur geleden
Afbeelding
De duurzame broers van De Broerderij Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Het Bontebos aanwezig op Foodfestival Bontebok Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Alliade voegt zorg samen onder één naam Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Flaeijel zoekt Deutz liefhebbers Cultuur 29 jun, 14:39
Afbeelding
Gemeentesecretaris Opsterland vertrekt Nieuws 29 jun, 13:09