LDODK - DOS'46
LDODK - DOS'46 Sietse de Boer

Ondanks winst geen play-offs voor LDODK

Sport

GORREDIJK LDODK/Rinsma Modeplein deed zaterdagavond wat het moest doen: winnen van DOS’46. Maar de 28-19 was niet voldoende voor een plek in de play-offs omdat KZ tegen DVO verrassend uithaalde en zich daarmee zich bij de best vier schaarde. 

De tweede overwinning op DOS’46 in een paar weken tijd smaakte LDODK goed. Maar misschien nog wel het mooiste was een bomvol Sportcentrum Kortezwaag. Na het opheffen van alle coronabeperkingen kwam het publiek massaal af op de derby van het noorden.

De ontmoetingen tussen LDODK en DOS’46 zijn altijd bijzonder, maar er stond zaterdag ook zeker iets op het spel. Beide ploegen konden nog als vierde eindigen in de kampioenspoule, maar dat gold ook voor KZ. Alle drie ploegen begonnen de wedstrijd met vier punten op de ranglijst.


LDODK wilde in ieder geval het scenario voorkomen van het uitduel in Nijeveen, bijna twee weken geleden. Toen moest er een 8-1 achterstand worden omgebogen. Nu kwam DOS’46 wel op 0-1, maar dat was achteraf ook de enige voorsprong die de ploeg uit Nijeveen zou krijgen. LDODK sloeg al snel een gaatje dat opliep tot 9-4 en 14-8. Halverwege was het 16-11. Maar toen was ook al duidelijk dat KZ op een overwinning tegen DVO afstevende.

In de tweede helft was de strijd dan ook snel gestreden. DOS’46 bleek niet bij machte het gat serieus kleiner te maken. De gewonnen uitwedstrijd bij KZ, dinsdagavond, was fysiek nog niet helemaal verwerkt. De pijp was volgens trainer/coach Herman van Gunst leeg.

LDODK korfbalde lekker verder, met soms fraaie acties en mooie doelpunten. Het verschil was maximaal tien punten. Eindstand 28-19. Net voor tijd kreeg Marloes Frieswijk een publiekswissel. Zij speelde haar laatste Korfbal League wedstrijd voor LDODK, volgens seizoen verdedigt ze de kleuren van SCO.

Met de overwinning eindigt LDODK de kampioenspoule met zes punten, net zoveel als KZ, maar het onderlinge resultaat geeft op de ranglijst de doorslag. Eerder dit seizoen was KZ twee keer de meerdere over LDODK.


Meer SA!

Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 8 uur geleden
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 28 apr, 17:45
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 28 apr, 10:47
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54