LDODK
LDODK Sietse de Boer

Overwicht dames brengt LDODK zege

Sport

GORREDIJK Ondanks een aarzelend begin is LDODK/Rinsma Modeplein er toch in geslaagd om de doordeweekse inhaalwedstrijd in Nijeveen, tegen DOS ’46 winnend af te sluiten. En dat is vooral te danken aan een prima tweede helft met daarbij een aanvallende hoofdrol voor het dameskwartet van LDODK. Na rust werd een 11-8 achterstand vakkundig omgebogen tot een 19-21 voorsprong bij het eindsignaal. En zo behoudt LDODK uitzicht op de play-offs.

Misschien is de term ‘aarzelend begin’ nog een understatement. Pas na zo’n tien minuten slaagde LDODK er in om haar eerste treffer te maken. DOS ’46 had er op dat moment al zes in liggen. Gerald Aukes had de vakken enigszins door elkaar gehusseld, met de gebroeders Zwart samen in één vak en broer en zus Frieswijk in het andere vak. Maar zij ploeg zat totaal niet in de wedstrijd.

LDODK speelde erg rommelig. Spelers leken elkaar niet te begrijpen en kwamen amper tot schot. En lukte dat sporadisch wel, dan betekende dat ook meteen het einde van de aanval door de verdedigende reboundkracht van de thuisploeg. DOS ’46 zat er lekker in.

Pas halverwege de eerste helft leek LDODK zich enigszins te herpakken. Er kwam meer rust in het aanvalsspel en ook verdedigend wist LDODK, na een aanvankelijk te gretige mandekking, gedisciplineerd het spel van DOS ’46 te ontregelen. In de laatste tien minuten werd een 9-2 achterstand verkleind tot 11-8 bij rust. LDODK zat weer in de wedstrijd terwijl bij DOS ’46 de onzekerheid binnen sloop.

Na de pauze speelde LDODK vervolgens aanvallend heel nadrukkelijk haar dameskwartet uit. De dames uit Nijeveen konden verdedigend niet meer voldoende druk geven. Met name Marloes Frieswijk en Marjolijn Kroon, die een goede tandem vormt met de per wedstrijd beter spelende Marlou Kuiper, profiteerden daar optimaal van met in de tweede helft elk vier treffers. In totaal kwamen na rust maar liefst tien van alle dertien doelpunten uit dameshanden.

Overigens speelden niet alleen de LDODK-dames een hoofdrol. Coach Aukes bracht na de thee Marvin Piepers in het veld voor André Zwart. En ook dat bleek een belangrijke zet. Piepers is een prima verdediger, maar bovenal een speler die heel goed in dienst van het team kan spelen. En dat liet hij ook deze keer zien. Het enige waar het Piepers soms nog aan ontbreekt, is het aanvallend mee scoren. Maar tegen DOS ’46 liet het talent zien dat hij die kwaliteiten wel degelijk bezit, door op belangrijke momenten zelf tot scoren te komen. Een gemiste strafworp zij hem vergeven.

Geroutineerd kon LDODK een halverwege de tweede helft verkregen voorspong in de laatste minuten uitspelen.

Komende zaterdag wacht opnieuw een uitwedstrijd, dan tegen DVO uit Bennekom, waarna LDODK op zaterdag 26 maart in Kortezwaag wederom DOS ’46 treft. 

Meer SA!

Afbeelding
ODV op valreep naast Koostertille Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Laat je niet oplichten, ook niet digitaal Column 19 uur geleden
Afbeelding
Tynje brengt ode aan Freddy met Iepenloftspul Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Marianne Pen krijgt Fairtrade certificaat Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Kijk: de derde NoSa! NoSa 31 mrt., 17:42
Afbeelding
Start vlooienmarkten in Bakkeveen Cultuur 31 mrt., 16:21
Afbeelding
Bakkeveen vecht voor hachje in derde klas Sport 31 mrt., 16:00
Afbeelding
Renovatie van de trap Column 31 mrt., 12:59