Afbeelding
DSC_3419-2

LDODK plaatst zich voor play-offs

Sport
Voor de tweede keer in de clubgeschiedenis heeft LDODK/Rinsma Modeplein zich zaterdag geplaatst voor de play-offs van de Korfbal League. In de thuishal werd PKC knap op 26-26 gehouden. 
De eerste vier ploegen van de ranglijst plaatsen zich aan het einde van het seizoen voor de Play-offs om de landstitel. LDODK staat na het gelijkspel nog steeds derde, het verschil met nummer vijf is vier punten, met nog twee competitieronden te gaan. KZ kan dus hooguit langszij komen, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van LDODK. De winnaars van de play-offs spelen uiteindelijk om de landstitel.
Marjolijn Kroon stond zaterdag na twee weekenden ziek te zijn geweest weer in de basis en dat was vooral in de slotfase te merken. LDODK begon scherp. Hoewel PKC ook al het eerste kwartier gemakkelijker ‘balde’, was LDODK efficiënt in het afronden van kansen, waardoor het steeds de leiding nam.
Pas op 10-10 kwam PKC voor het eerst op voorsprong, die tot de rust werd uitgebouwd naar 12-16. Olav van Wijngaarden, die om tactische redenen veel werd vrijgelaten, had toen al zes keer raak geschoten. PKC was zowel qua spel en in de afronding net wat beter. In december verloor LDODK kansloos bij PKC en ook nu leek er voor de Papendrechters niet veel aan de hand.
Na rust wijzigde LDODK licht de tactiek, maar PKC hield tot 19-23 ogenschijnlijk gemakkelijk een voorsprong van vier tot vijf doelpunten. LDODK zette echter stug door, zonder al te veel naar de stand te kijken. En dat loonde. Toen Marjolijn Kroon in de 42e en 43e minuut twee keer van afstand raak knalde, zat LDODK weer helemaal in de wedstrijd. Op 21-23 was het geloof dat er toch nog wat te halen was, helemaal terug. Toen Richard Kunst daarna een strafworp miste, direct gevolgd door een mooie doorloopbal van Diana van der Vorst, was heel Kortezwaag ‘on fire’. Spelers zweepten elkaar op en het publiek liet van zich horen.

Meer SA!

Fenna de Vos in de showroom aan de Bûtewei.
Fenna over het belang van passende lingerie Ondernemen 11 uur geleden
Rudy Van Den Broeck en Marijke Dierick van Appels Korfbalclub vermaakten zich prima in Jubbega.
Belgische korfballers genieten in Jubbega Sport 12 uur geleden
Christiaan Schipper
AI in hypotheekadvies: samen sterker Column 13 uur geleden
Afbeelding
Sonsorloop jeugdspelers bij Heerenveen Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Fries Fondsen Forum in Gorredijk Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe speeltuin in Katlijk geopend Nieuws 15 uur geleden
Joop Gall was zaterdag voor de laatste keer als trainer actief voor Jubbega.
Jubbega uit competitie: 'Binne der net grutsk op' Sport 17 apr, 17:03
Jubbega speelde afgelopen weekend tegen Blauw Wit '34 de laatste wedstrijd van het seizoen
Jubbega trekt eerste elftal terug en degradeert Sport 17 apr, 12:20