Udiros - WWS
Udiros - WWS Sietse de Boer

Zege UDIROS ondanks matig spel

Sport

NIEUWEHORNE UDIROS heeft zaterdagmiddag het thuisduel tegen hekkensluiter WWS uit Wirdum met 4-1 gewonnen. De drie punten bleven in Nieuwehorne, maar daarmee was ook zo’n beetje alles gezegd, want de winnende trainer Willem Schokker was absoluut niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg.

“It wie net bêst fan ús kant,” wond Schokker er na afloop geen doekjes om. Hij had wel een verklaring voor het matige spel van de thuisclub. Met WWS, dat dit seizoen slechts één puntje veroverde, als tegenstander, dachten zijn spelers de klus op halve kracht te kunnen klaren. “Dat kin dus net, want WWS hat net sa’n raar ploegje en byt wol fan him ôf.” 


De gasten, die al 83 tegentreffers incasseerden, wisten tot de 37ste minuut het doel schoon te houden. Toen wist Julian Claus een voorzet van Bas Leenstra binnen te werken. Gezien de verhoudingen op de ranglijst was 1-0 een magere tussenscore, maar meer verdiende UDIROS niet in de ogen van Willem Schokker.

Na rust werd de score opgevoerd. Martin Heida, met wederom Bas Leenstra als aangever, maakte de 2-0. Vervolgens was Leenstra zelf trefzeker. Hij tikte een voorzet van Gosse Posthumus binnen. De vierde treffer kwam uit een corner van Martin Heida. Jelmer Brouwer stond op de juiste plek en kopte knap raak.

In de slotminuten wist WWS de spreekwoordelijke eer nog te redden. Een verdiende treffer, aldus Schokker. Volgens de trainer mocht zijn elftal doelman Jan Steunenbrink, 45 jaar inmiddels, dankbaar zijn dat de gasten niet vaker scoorden. “Hy pakte in pear goeie ballen, it hie oars samar 4-3 wêze kint.” 

Omdat UDIROS de tweede periode van kampioen IJVC overneemt, is de ploeg uit NIeuwehorne verzekerd van promotieduels om een plekje in de vierde klas. Over wie de mogelijke tegenstander is tast Schokker nog in het duister. “De bûn is ûndúdlik oer wa’t wy treffe. Frjemd, want sa as it no is kinne wy ús mooglike tsjinstanner net iens oan it wurk sjen. Wy kinne moeilik in mantsje nei alle klubs stjoere.”

Meer SA!

Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 9 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 9 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 10 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 10 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 16 uur geleden
Afbeelding
Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen Sport 18 uur geleden