Boornbergum - UDIROS
Boornbergum - UDIROS Sietse de Boer

Boornbergum-UDIROS: van 2-1 naar 2-5

Sport

BOORNBERGUM Op sportpark De Kampslach in Boornbergum stond zaterdagmiddag het treffen tussen SC Boornbergum en UDIROS op het programma. De thuisclub bleek niet opgewassen tegen de gasten uit Nieuwehorne, die met een 2-5 overwinning op zak huiswaarts keerden.

SC Boornbergum kwam bij het eerste officiële optreden in 2022 niet goed voor de dag. Trainer Gerard Blaakmeer zag vooraf de bui al hangen. Bij de thuisclub ontbraken vanwege wintersport drie basiskrachten, terwijl door de coronabeperkingen in de winterstop niet voldoende getraind kon worden.

Blaakmeer spreekt kort na de nederlaag van een ‘ferfelende middei’ voor iedereen. “Ik tink sels ek foar de minsken fan UDIROS. It fjild wie min, hobbelich, wat goed fuotbaljen ûnmooglik makke en der waarden in soad hurde oertredings makke. Boppedat hie de skiedsrjochter, in jonge jongen noch, it swier.”

Het duel begon nog hoopvol voor de ploeg van Blaakmeer. Al in de tiende minuut brak Joran Wiersma er op snelheid uit. Hij legde keurig breed op de meegelopen Willem Lindeboom die eenvoudig de 1-0 binnen kon werken. Na dik een half uur kwamen de gasten op gelijke hoogte toen bij een vrije trap een speler van UDIROS vrij raak kon koppen.


Nog voor het rustsignaal kon de aanhang van Boornbergum opnieuw juichen. Het was andermaal Joran Wiersma die bij een counter iedereen te snel af was. Ditmaal maakte hij het karwei zelf af: 2-1. Blaakmeer moest in de rust noodgedwongen een aantal wissels doorvoeren. “Sy binne troch corona noch net fit genôch foar 90 minuten.”

Door de ingrepen ging Boornbergum echter niet beter spelen. De thuisclub kon UDIROS niet meer bijbenen en de gelijkmaker viel al snel. “UDIROS hie mear ynhâld”, erkent Blaakmeer. Toen de gasten vlot na de 2-2 nogmaals scoorden, was de tegenstand definitief gebroken. De 2-3 was volgens de trainers overigens een dubieuze treffer. “Hy stie wol in meter bûtenspul.”

UDIROS liep in de slotfase nog uit naar 2-5. Boornbergum eindigde het duel met tien man. Cornelis Bosma werd met twee maal geel van het veld gestuurd. “Hy hie syn emoasjes net yn bedwang.” De gasten wonnen terecht, maar Blaakmeer wil deze middag het liefst zo snel mogelijk vergeten.

Het is hopen op betere tijden, aldus Blaakmeer. “Wy ha tiid nedich om fitter te wurden.” Hij kijkt dan ook met enige zorg uit naar komend weekend, dan is de ongeslagen koploper IJVC de tegenstander. “In hiele drege, mar wy jouwe de moed net op. As eltsenien fit is, kinne wy goed meikomme yn dizze klasse.”


Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 9 uur geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen gisteren
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport gisteren
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 4 mei, 10:56
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33