Langezwaag wint van Sport Vereent
Langezwaag wint van Sport Vereent Marije Geertsma

Eindelijk een driepunter voor Langezwaag

Sport

LANGEZWAAG Vaak de complimenten voor het vertoonde spel, maar geen punten. Dat is het verhaal van de voetballers van Langezwaag dit seizoen. Op sportpark It Paradyske lieten de Langsweachsters zondag zien dat het ook anders kan. Rode lantaarndrager Sport Vereent werd met een 2-0 nederlaag teruggestuurd naar Oldeberkoop.

Assistent-trainer Robert Bervoets is direct na afloop van het thuisduel opgelucht, maar vooral ook tevreden. Bervoets zag Langezwaag een goede wedstrijd spelen tegen een goed verzet biedend Sport Vereent. Het duel werd na rust beslist door twee treffers van Jelle Niemeijer.

Langezwaag heeft volgens Bervoets een jong elftal met veel potentie, alleen leverde het goede spel te weinig punten op, slechts zeven tot vandaag. “As je eltse kear goed fuotbalje, mar gjin punten pakke is it lestich de spirit der yn te hâlden, mar gelokkich spilet dat by ús net. De jongens komme altyd te trainen. De sfear is goed.” 

Voor het duel tegen Sport Vereent had het trainersduo Van der Veen en Bervoets een andere tactische variant bedacht. Het gebruikelijk driespitsensysteem was ingeruild voor een 4-4-2-formatie en daarnaast waren een paar positionele wijzigingen doorgevoerd. Gevolg was de wedstrijd zich in de eerste helft hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. “Der wiene hast gjin kânsen”, aldus Bervoets.

Dat veranderde na rust. Langezwaag kwam overdonderend uit de startblokken en creëerde kans op kans. Slechts eentje daarvan, in de 52ste minuut, leverde een treffer op. Ryan Gosliga zette Björn Claus aan het werk en die bracht Jelle Niemeijer in stelling. Op zijn inzet had de doelman van Sport Vereent geen verweer, 1-0.

De gasten uit Oldeberkoop herpakten zich daarna enigszins, maar waren niet in staat de hechte defensie van Langezwaag, met een uitstekend spelende Klaas Hoen, voor onoverkomelijke problemen te stellen. In de slotfase was de thuisclub weer de bovenliggende partij en liep via andermaal een treffer van Niemeijer, na een fraaie actie van Björn Claus, uit naar 2-0. 

“Een dik fertsjinne oerwinning”, aldus Bervoets, die scheidsrechter Schotanus uit Hommerts complimenteerde met zijn manier van leiding geven. “Unsichtber, dat bin de bêste. Dy sjoche je net faak yn de fiifde klasse.” Voor Langezwaag valt er dit seizoen geen sportieve eer meer te behalen. De kansen op een periode of titel zijn nihil.

En dus is het oog op de toekomst gericht. Bervoets hoopt dat de huidige ploeg bijeen blijft en dat er zich nog versterkingen melden in Langezwaag. “As wy bouwe kinne oan dizze ploech, tink ik dat wy folgjend jier útgroeie tot in goeie middenmoater.” 

Bij rode lantaarndrager Sport Vereent overheerste na afloop realisme. Langezwaag was de betere ploeg, erkende trainer Renaldo Koopman. “It is sa it is, wy wiene net by machte in fûst te meitsjen.” Koopman wijt het moeizame verloop van het seizoen aan blessures en de instelling van een aantal van zijn spelers.

“Hja sizze hiel maklik ôf”, aldus de trainer, die zelf normaliter in het tweede elftal van Zandhuizen speelt. “Dêrtroch moast ik hjoed sels noch meidwaan, dat is fansels absolút net de bedoeling. Degradearje kin net, mar it is wol saak om de wille yn it fuotbal net te ferliezen, want dan binne wy fierder fan hûs.”

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 10 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 14 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 14 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 14 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 1 mei, 19:26
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09