WvdW Sport Vereent – Langezwaag.
WvdW Sport Vereent – Langezwaag. OLDEBERKOOP 21-11-2021 WvdW Sport Vereent - Langezwaag.

Zes goals bij Sport Vereent - Langezwaag

Nieuws
Sport Vereent en Langezwaag maakten er zondag een spektakel van in Oldeberkoop en eindigden na negentig vermakelijke minuten op 3-3. De twee staartploegen van de vijfde klasse B zondag schoten met beide een puntje echter niet zoveel op.
De thuisclub hield volgens Menno de Vries het slechtste gevoel over aan het duel, dat zonder toeschouwers langs de lijn werd afgewerkt. “Als je vlak voor tijd de gelijkmaker nog maakt, moet je blij zijn met een punt. Maar als ik de hele wedstrijd bekijk, hadden we gewoon de eerste zege van het seizoen moeten boeken. Gevoelsmatig hebben we verloren. Dat klinkt misschien wat raar uit de mond van iemand die puntloos onderaan stond, maar zo is het wel.”
De drie doelpunten van Langezwaag vielen allemaal in de eerste helft. De 0-1 van Ryan de Rooi van Gosliga kwam na een persoonlijk foutje op het middenveld van Sport Vereent en de aanvaller van Langezwaag scoorde, nadat Sport Vereent op 1-1 was gekomen, binnen het halfuur nog twee keer binnen een paar minuten. “Twee vrije trappen die er van ver gewoon in gingen”, zag De Vries. “En dan sta je ineens met 1-3 achter.”

Toch stapte de thuisclub halverwege met perspectief de kleedkamer binnen. Langezwaag werd eerst gereduceerd tot een tiental na een rode kaart voor Thijs Nuwolt na ruim een halfuur. En Mats Arndt zorgde voor de rust nog voor de aansluitingstreffer (2-3). “Wel echt het toppunt van de kelderklasse wat mij betreft”, aldus De Vries. “Zij scoren, wij trappen dus af en Mats besluit maar gewoon direct op goal te schieten en de bal gaat zo over de keeper heen.”
In de tweede helft trok Sport Vereent de wedstrijd naar zich toe, maar de gelijkmaker van Selwyn Veldema liet lang op zich wachten. “Als we die wat eerder maken, winnen we volgens mij ook nog”, dacht De Vries. “Het mocht helaas niet zo zijn.”
Sport Vereent is dus van de hatelijke nul af en dat moet de ploeg nieuwe hoop geven. “Het is net alsof een deel van de groep het slechte gevoel van een paar jaar terug, toen er niet of nauwelijks werd gewonnen, weer terug heeft. De eerste wedstrijden verloren we wat ongelukkig, daarna gingen we met 10-1 hard onderuit tegen Oldeboorn en sindsdien is het allemaal heel moeizaam. Hopelijk kunnen we het vanaf nu weer de goede kant op draaien.”

 

Meer SA!

Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 25 minuten geleden
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
In het zonnetje! Column 1 uur geleden
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Scott Woltering winnaar Lauswolt Open Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Lezing over Geert Lourens van der Zwaag Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwa artikel Nieuws 2 uur geleden