ODV - RWF
ODV - RWF Sietse de Boer

ODV in slotfase langszij bij RWF: 1-1

Sport

WIJNJEWOUDE De topper in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal leverde zaterdagmiddag geen winnaar op. ODV en RWF hielden elkaar op sportpark Tûsken de Wâllen in evenwicht: 1-1. RWF kwam na rust op voorsprong, maar ODV kwam in de slotminuten alsnog langszij.

ODV kon bij een zege de koppositie van RWF, dat midweeks verloor van Opende, overnemen. Een overwinning voor de thuisploeg zat er zaterdag echter niet in. Het waren de gasten uit Frieschepalen die beter uit de startblokken kwamen op het hobbelige en moeilijk bespeelbare veld. “RWF ging beter met de omstandigheden om,” aldus ODV-trainer Jeroen van Wijk.

Beide teams kregen amper kansen. De 0-0 ruststand was dan ook logisch. Het was RWF dat na de pauze de ban brak. Mika Janssen trok vanaf de flank knap naar binnen en schoot door een woud van benen raak. “Op dat moment had RWF ons bij de strot en leek het een kwestie van tijd voor de 0-2 zou vallen,” vertelt ODV-trainer Jeroen van Wijk.

Het was voor de thuisclub het sein om zaken om te gooien. ODV ging achterin één op één spelen en probeerde de gasten onder druk te zetten. De tactische wijziging leverde in de slotfase resultaat op. Invaller Robin Kiers produceerde een mooie indraaiende voorzet die door spits Folkert Hoekstra hard tegen de touwen werd gekopt.

ODV - RWF - Sietse de Boer

Beide ploegen gingen in de slotfase voor de winst. De aanvalsdrang van de thuisploeg leverde RWF een grote counterkans op, maar gelukkig voor de ploeg uit Wijnjewoude wist Stefan Roffel een treffer te voorkomen door de bal van de lijn te halen. Aan de andere kant claimden de blauwwitten een penalty na een overtreding op Auke Linstra, maar de uitstekende leidende scheidsrechter Dennis Bosgraaf uit Oudwoude wees niet naar de stip.

“Je kunt hem geven, maar ook niet,” is Van Wijk mild over het oordeel van de arbiter. “Eerlijk gezegd denk ik dat een gelijkspel de verhouding was. RWF was voor rust beter, maar creëerde niet veel gevaar. Wij domineerden na de 0-1, maar kregen ook geen grote kansen. Ik kan leven met 1-1.”

Zijn collega van RWF, Jan Haan, was na afloop niet tevreden. “Goed voetbal was op dit veld niet mogelijk, maar als er één ploeg het verdiende om te winnen waren wij dat. Vooral na rust waren we beter. Na de 0-1 hadden we de klus af moeten maken. Het is zuur dat de gelijkmaker zo laat nog valt. Volgens mij ging aan het doelpunt een duwtje van hun spits vooraf, maar dat heeft de scheids, die overigens goed floot, niet gezien.”

Koploper RWF houdt een gaatje van twee punten met ODV. De nummers één en twee van de ranglijst zagen Kootstertille, dat wist te winnen van Oostergo, wel dichterbij komen. “Maar poets ook Opende niet weg. De verschillen zijn miniem, dat geeft volop spanning,” besluit de trainer van ODV.

Meer SA!

Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 12 minuten geleden
WK-titel beachkorfbal Sport gisteren
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport gisteren
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws gisteren