voetbal_5
voetbal_5

Winnend Bakkeveen blijft op titelkoers

Sport

BAKKEVEEN De voetballers van Bakkeveen hebben vrijdagavond een zwaarbevochten en nipte zege behaald in de Opsterlandse topper tegen De Sweach. Het duel werd in de slotfase beslist door een benutte penalty van Silvan Siebenga. Bakkeveen blijft dankzij de overwinning op kampioenskoers, De Sweach haakt voorlopig af in de strijd bovenin.

De Sweach kwam naar Bakkeveen om de huid zo duur mogelijk te verkopen en dat gebeurde ook. De gasten speelden fel, zochten de duels en gaven de thuisclub geen kans aan voetballen toe te komen. “Wij proberen altijd te voetballen, maar De Sweach zat er bovenop. Dan moet je snel handelen en daar hadden wij moeite mee,” vertelt de winnende coach Dennis Stuiver.

Het opportunisme van De Sweach, dat regelmatig de lange bal hanteerde om van daaruit gevaar te stichten, leidde volgens Stuiver tot een ‘heen en weer wedstrijd’ met weinig kansen voor beide ploegen. In de tweede helft, toen de vermoeidheid een rol ging spelen bij de gasten en de ruimtes op het veld groter werden, nam Bakkeveen de regie op het veld in handen.

De Sweach kwam er amper meer uit, maar ondanks het overwicht wist Bakkeveen geen grote kansen te creëren. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar zes minuten voor het einde brak de thuisclub alsnog de score open. Albert Dijkema werd in de zestien van De Sweach in de rug gelopen en ging neer. De scheidsrechter wees volgens Stuiver terecht naar de stip. “Een geheide penalty.”

De jonge spits Silvan Siebenga mocht de klus klaren. De eerste poging moest over omdat er te snel werd ingelopen, maar Siebenga toonde zich een koele kikker en schoot de bal onhoudbaar binnen. Stuiver had bij beide pogingen wel vertrouwen in zijn aanvaller. “Silvan weet ze makkelijk te maken en heeft vanaf elf meter al helemaal geen probleem met scoren”. 

De trainer was uiteraard in zijn nopjes met de zege waardoor Bakkeveen samen met MKV’29 de grootste kandidaat voor de titel in 4B blijft. “We staan op twee punten van MKV, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. We willen zo lang mogelijk mee blijven doen in de titelstrijd. We hebben niet de illusie dat we de klus wel even klaren. MKV heeft een goed voetballende en makkelijk scorende ploeg en is de favoriet.”

In de race om het kampioenschap wacht zondag direct weer een lastige klus. De Bakkeveners moeten op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst, Zevenhuizen. “Ook een lastig en makkelijk scorend elftal. We willen winnen, niet alleen om mee bovenin te blijven doen, maar ook om een gaatje te slaan met de middenmoot,” besluit Stuiver.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 19 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 22 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 22 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 22 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 1 mei, 19:26
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09