WvdW Bakkeveen v MKV 29 – 4e klasse B
WvdW Bakkeveen v MKV 29 – 4e klasse B WvdW Bakkeveen v MKV 29 - 4e klasse B

Strijdplan brengt Bakkeveen winst

Sport
Bakkeveen speelde tegen MKV’29 niet het mooiste voetbal, maar pakte door een 2-1 zege wel de punten in de topper in de vierde klasse B. “Dit gaan we niet wekelijks doen, maar toch kan ik er voor een keertje wel van genieten.”
Dennis Stuiver had met zijn selectie een duidelijk strijdplan opgesteld voor de ontmoeting met het Leeuwarder MKV’29, dat net als de thuisclub de eerste vier competitieduels gewonnen had. “Normaal kiezen wij voor aanvallend voetbal, maar dit keer hadden we het idee dat we het MKV het lastigst konden maken door in te zakken en hen het spel te laten maken. We hadden namelijk het idee dat we er nog niet klaar voor zijn om tegen hen ook vooruit te voetballen.”
De tactiek bleek een gouden greep en nadat Tjalling Dekker al vroeg in de wedstrijd voor de 1-0 zorgde, werd het zelfs nog iets makkelijker voor Bakkeveen. “Het was misschien zelfs iets te vroeg, maar daarna werd MKV nog onrustiger dan ze al waren”, zag Stuiver. “Het enige jammere was dat we zelf in balbezit ook behoorlijk slordig waren. Al denk ik dat daar ook een stukje onwennigheid over de speelstijl in meespeelde.”
In een flits ging het vervolgens toch mis voor Bakkeveen. MKV legde een aanval op de mat die niet af te stoppen bleek en prompt was het 1-1. “Toen lieten ze even zien wat ze kunnen.” In de rust nam Stuiver zijn elftal bij de hand en benadrukte dat het spel aan de bal beter moest. “Dan zouden we het echt makkelijker krijgen was onze overtuiging.”
Dat bleek, waarbij Bakkeveen dit keer hulp kreeg van MKV. “Een van onze tegenstanders schoot een steekpass van Wessel van der Meulen zomaar over zijn eigen keeper heen. Ik weet niet of het een mislukte terugspeelbal was, of alleen maar heel ongelukkig, maar wij waren er heel blij mee.” MKV probeerde het daarna wel, maar Bakkeveen hield de rijen gesloten en trok de zege over de streep. “Ik heb me niet eens heel druk hoeven maken langs de kant; de jongens zijn heel goed te coachen en pasten zelf ook dingen aan.”
Gevolg: Bakkeveen staat nu alleen aan kop – al kan Deinum nog wel langszij komen als het een inhaalduel wint. Een luxepositie voor Stuiver en zijn spelers. “We zijn niet bezig met waar we staan, maar we genieten er wel van. We willen graag plezier hebben en leuk voetballen; dat gaat makkelijker als je vaak wint. En dat doen we bij voorkeur aanvallender dan in deze wedstrijd, want dit gaan we zeker niet wekelijks doen. Maar voor een keer kan ik er wel van genieten, ook omdat de jongens het geweldig hebben uitgevoerd.”
 

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 12 uur geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 4 mei, 10:56
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33