Afbeelding

Pannenkoekendag is genieten voor jong en oud

Nieuws

FRIESCHEPALEN Leerlingen van Openbare Daltonschool de Skâns in Frieschepalen vierden vorige week samen met hun grootouders en ouderen uit de buurt Nationale Pannenkoekendag. 

Nationale Pannenkoekendag was eigenlijk op vrijdag 8 maart, maar de school vierde het een paar dagen eerder. Op dinsdag zetten kinderen van basisscholen in heel Nederland ouderen in het zonnetje.

De Skâns doet elk jaar mee aan de Nationale Pannenkoekendag. Rond 12 uur liepen de pakes, beppes, opa’s en oma’s en ook een overgrootmoeder de school binnen om gezellig met de kinderen pannenkoeken te gaan eten. 

Ook de ouderen van de koersbalclub, die elke donderdag in het dorpshuis koersbal spelen waren uitgenodigd. De pannenkoeken smaakten heerlijk en er was genoeg voor iedereen. 

Na het pannenkoeken eten gingen de ouderen niet meteen naar huis, maar werden er gezelschapspelletjes gespeeld. Kinderen en ouderen waren volop met elkaar aan het sjoelen en kaarten. Het was volgens directeur Anita Bolier erg gezellig op school. “Het was mooi om te zien hoe enthousiast de ouderen en kinderen reageerden. Pannenkoekendag is dan ook een feest wat jong en oud met elkaar verbindt.” 


Meer SA!

Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Collega's Column 17 uur geleden
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 18 uur geleden
Elina Dijkstra en Ineke Beeksma over 4 mei in Ureterp
NoSa! over 4 mei-herdenking in Ureterp Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 mei, 12:35
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 2 mei, 09:16
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 2 mei, 09:15