Feest bij De Gelder
Feest bij De Gelder

Cum Laude voor Grutte Pier Tsiis

Nieuws

TIJNJE De Grutte Pier Tsiis van Kaasboerderij De Gelder uit Tijnje veroverde donderdag in Bodegraven de ‘Den Besten Cum Laude’ award, de hoofdprijs op het festival van zelfzuivelende boeren en boerinnen.

Vanuit heel Nederland werden in verschillende categorieën de beste boerenzuivelproducten bekroond. Het event is erg populair onder de zelfkazers, dit jaar deden er verspreid over drieëntwintig categorieën bijna driehonderd kazen mee.

Professionele keurmeesters beoordelen deze kazen. Ze kijken naar uiterlijk, consistentie, geur, smaak en de doorsnede van de kaas. De kaas met de hoogste score wordt benoemd tot categoriewinnaar.

De categoriewinnaars worden vervolgens opnieuw beoordeeld door twee teams bestaande uit de hoofd keurmeesters. De kaas met de hoogste opgetelde score wordt bestempeld als de overall winnaar en krijgt de Gouden melkbus met de grote oren mee naar huis.

Eigenares Jenny Vogel-van Emst kan het donderdagavond bijna niet geloven. “Dat we met onze Grutte Pier Tsiis deze prijs mee naar huis nemen is wel heel bijzonder.” Ze vertelt dat het maken van de zestig kilo zware kaas niet eenvoudig is. “Maar als het dan lukt is het ook meteen een juweeltje.”

Het hele team van kaasboerderij De Gelder vierde vrijdag feest. Winkelmedewerkster Geertje de Leeuw houdt wel van een feestje. “Het winnen van deze award gaan we niet stilletjes vieren, onze klanten laten we net zo hard meegenieten. Hoe? Daar gaan we ons de komende weken op beraden.”

Meer SA!

Gorredijk won zondag met 3-1 van Akkrum.
Ook Akkrum kan Gorredijk niet stoppen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Beheerste winst voor LDODK Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Five Pack wint ruim van Moestasj Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke thuisnederlaag voor Wispolia Sport 14 uur geleden
De touwtrekkers Douwe en Rutger
NoSa!: wereldkampioenen op karakter (video) Nieuws 19 uur geleden
Renske Holwerda
NoSa!: Tiny houses willen iets toevoegen aan Gorredijk (video) Algemeen 2 mrt, 16:41
Milène van der Smissen in de voorstelling Voor mijn part Dolly.
Dolly Parton centraal in De Skâns Cultuur 2 mrt, 13:55
Afbeelding
Jan Piepers interim-trainer Lintjo Sport 2 mrt, 11:36