Feest bij De Gelder
Feest bij De Gelder

Cum Laude voor Grutte Pier Tsiis

Nieuws

TIJNJE De Grutte Pier Tsiis van Kaasboerderij De Gelder uit Tijnje veroverde donderdag in Bodegraven de ‘Den Besten Cum Laude’ award, de hoofdprijs op het festival van zelfzuivelende boeren en boerinnen.

Vanuit heel Nederland werden in verschillende categorieën de beste boerenzuivelproducten bekroond. Het event is erg populair onder de zelfkazers, dit jaar deden er verspreid over drieëntwintig categorieën bijna driehonderd kazen mee.

Professionele keurmeesters beoordelen deze kazen. Ze kijken naar uiterlijk, consistentie, geur, smaak en de doorsnede van de kaas. De kaas met de hoogste score wordt benoemd tot categoriewinnaar.

De categoriewinnaars worden vervolgens opnieuw beoordeeld door twee teams bestaande uit de hoofd keurmeesters. De kaas met de hoogste opgetelde score wordt bestempeld als de overall winnaar en krijgt de Gouden melkbus met de grote oren mee naar huis.

Eigenares Jenny Vogel-van Emst kan het donderdagavond bijna niet geloven. “Dat we met onze Grutte Pier Tsiis deze prijs mee naar huis nemen is wel heel bijzonder.” Ze vertelt dat het maken van de zestig kilo zware kaas niet eenvoudig is. “Maar als het dan lukt is het ook meteen een juweeltje.”

Het hele team van kaasboerderij De Gelder vierde vrijdag feest. Winkelmedewerkster Geertje de Leeuw houdt wel van een feestje. “Het winnen van deze award gaan we niet stilletjes vieren, onze klanten laten we net zo hard meegenieten. Hoe? Daar gaan we ons de komende weken op beraden.”

Meer SA!

Afbeelding
Nieuwe gemalen bij Terwispel en Gorredijk Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Smullen van gratis pannenkoeken Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Oproep: aandacht voor Indië-weigeraars en onderduikgevers Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Nipte zege Wispolia op hekkensluiter Sport 19 mrt., 19:44
Afbeelding
Staartclubs Blue Boys en Tijnje roeren zich Sport 19 mrt., 18:12
Afbeelding
LDODK plaatst zich voor play-offs Sport 19 mrt., 08:49
Afbeelding
Dekker is ook zonder WR tevreden Sport 18 mrt., 18:11
Afbeelding
Weekendtip: Sjonge Jonge in Witte Kerk Cultuur 18 mrt., 09:18