De-Trime-locatie in Beetsterzwaag
De-Trime-locatie in Beetsterzwaag

Plan Koningshof blijft basis voor ouderenhuisvesting

Nieuws

BEETSTERZWAAG Het plan van Stichting Koningshof blijft de basis voor het ontwikkelen van ouderenhuisvesting op de Trime-locatie in Beetsterzwaag. De Opsterlandse gemeenteraad heeft met een unaniem aangenomen motie het college van B en W hiertoe opgeroepen.

Op de plek van de voormalige basisschool aan It Merkelân moeten tenminste 24 grondgebonden levensloopbestendige woningen komen. Het plan van de Koningshof is het uitgangspunt bij het opstellen van de randvoorwaarden voor de aanbesteding waartoe Opsterland vanwege het Didam-arrest wil overgaan. Dat betekent ook dat het traject met Stichting Koningshof wordt afgesloten. Zij spelen geen rol meer in de aanbesteding, maar kunnen via een projectontwikkelaar hun plan wel inbrengen. 

Begin november vorig jaar wilde de raad nog proberen om de gemeente en de initiatiefnemers weer aan tafel te krijgen om samen de randvoorwaarden voor de aanbesteding op te stellen. Pogingen om tot een breed gedragen motie te komen strandden de afgelopen maanden. D66 en GroenLinks dienden maandag een motie in die voor andere partijen en voor wethouder Anko Postma te gedetailleerd was. Het zou daardoor voor ontwikkelaars weleens minder interessant kunnen zijn om mee te doen aan de aanbesteding. 

Daarop kwamen de collegepartijen Opsterlands Belang, ChristenUnie en PvdA met een tegenmotie die volgens oppositiepartijen weer te veel ruimte gaf om af te wijken van het Koningshofplan. Na een ruime schorsing werden de partijen het alsnog eens over een gezamenlijke motie. 

Meer SA!

Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 3 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 3 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 3 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 3 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 9 uur geleden
Afbeelding
Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen Sport 11 uur geleden