Afbeelding
Sietse de Boer

Politiepost Gorredijk is verhuisd

Nieuws

GORREDIJK De wijkagenten Homme Hoekstra, Wietse van der Meer en Joop Bulthuis hadden de koffie woensdagmiddag in hun nieuwe onderkomen in Gorredijk klaar staan voor buurtbewoners.

De politiepost van Gorredijk is verhuisd van de Marktstraat naar een kantoor op de hoek van de Hendrik Ringenoldusstrjitte en de Wolkammerij. Het nieuwe onderkomen is een gebouw dat eigendom is van woningcorporatie Elkien. “Vroeger was het een ketelhuis, nu een vergaderlocatie. Wij vergaderen hier onder andere met het Gebiedsteam van de gemeente Opsterland”, vertelt Nelleke Huilshof van Elkien. “Daar is de politie ook vaak bij en zo kwam van het een het ander.”

De hield tot deze week kantoor aan de Marktstraat in het centrum van Gorredijk. “Dat wie ek in echt bureau”, vertelt buurtagent Joop Bulthuis. “Dêr koene wy ek noch ien fêst sette. Dat kin op it nije plak net mear. Dit is allinnich in oansprekpunt.”

De nieuwe politiepost is alleen geopend op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Het bureau aan de Marktstraat was op vrijdag open van 14.00 tot 20.00 uur. Maar druk was het er zelden. “At der yn dy seis oeren fiif minsken kamen dan hienen wy it drok.”

De wijkagent verklaart de geringe drukte onder andere doordat aangiftes tegenwoordig online worden gedaan of er afspraken gemaakt worden op de bureaus in Drachten of Heerenveen.

Meer SA!

Afbeelding
Oerterp onderuit in Leeuwarden: 4-0 Sport 28 minuten geleden
Afbeelding
Sing-a-Long Show in De Skâns Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 9 dec., 08:03
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 9 dec., 08:01
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14