Afbeelding
structuurontwerp-MFA-Gorrdijk

Eerste contouren mfa Gorredijk

Nieuws
Tekeningen waarop duidelijk wordt hoe het nieuwe nieuwe mfa in Gorredijk er uit komt te zien waren er donderdagavond nog niet. Toch kregen de belangstellenden op de informatieavond wel een goed beeld van de eerste contouren.
Het is in ieder geval duidelijk dat de nieuwe basisschool, de nieuwe Skâns en de BHS niet in één gebouw terecht komen. De nieuwe basisschool en De Skâns komen wel onder één dak, op de locatie van de voormalige basisschool Trimbeets. De nieuw te bouwen gedeelten van de Burgemeester Harmsma School komen aan de zijde van de Hendrik Ringenoldusstrjitte, op het huidige parkeerterrein.
Door hier te bouwen heeft de school tijdens de bouw geen vervangende ruimte nodig. “Daar was ook geen geld voor”, aldus directeur Marita Schreur. Wanneer de hele uitbouw en renovatie van de BHS klaar zijn, verdwijnt het achterste gedeelte van de BHS. Dit is het roze gedeelte op bijgaande schets. De totale nieuwbouw krijgt twee bouwlagen.

Fietspad blijft

Het fietspad van de wijk Trimbeets naar het centrum blijft bestaan, deels aangevuld met een toegangsweg naar het parkeerterrein achter de basisschool/Skâns. Hier is plaats voor honderd auto’s. Het pad moet onder andere blijven bestaan omdat er veel nutsvoorzieningen onder liggen, waarvan verplaatsen heel duur is. Deze indeling van het project houdt wel in dat er geen fysieke verbinding is tussen basisschool/Skâns en BHS. Al is niet uitgesloten dat er in december een optie op tafel komt met een luchtbrug tussen beide gebouwen.
De Hendrik Ringenoldusstrjitte wordt ingericht als mfa-toegang. In de plannen wordt de Groene Long doorgetrokken tot de Stationsstraat. De verdere inrichting van de openbare ruimte hangt onder andere af van de ideeën die de buurtbewoners daar over hebben. Zij konden donderdagavond hun suggesties en hun opmerkingen indienen.

18 december

De verdere uitwerking van de plannen hangt ook af van de beslissingen die de gemeenteraad in december neemt. Wethouder Anko Postma heeft aangekondigd dat de raad op 18 december verschillende optie voorgeschoteld krijgt, inclusief de bijbehorende financiële plaatjes. Concrete data over de bouw zijn niet bekend, als kreeg onderwijskoepel Comprix eerder wel de garantie dat de nieuwe basisschool in augustus 2019 klaar is voor gebruik.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 18 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 22 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 22 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 22 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 1 mei, 19:26
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09