Afbeelding

Dutch Cuisine voor ZuidOostZorg

Nieuws

GORREDIJK Als eerste Nederlandse zorgorganisatie heeft ZuidOostZorg zich aangesloten bij het platform Dutch Cuisine, de ‘Nieuwe Nederlandse Keuken.”

ZuidOostZorg vindt het belangrijk dat haar cliënten iedere dag lekker, gezond en vers eten. Omdat goede voeding bijdraagt aan positieve gezondheid en een stukje levensgeluk. Sinds 2012 heeft ZuidOostZorg daarom contact met Albert Kooij, de man achter de ‘Nieuwe Nederlandse Keuken’.

“We willen dat cliënten kunnen genieten van een gezonde en verse maaltijd. Daarom koken we niet meer uit pakjes, maar vers en met producten van diverse Friese leveranciers. Daarbij houden we rekening met de seizoenen en de regio waarin producten groeien. Aansluiten bij Dutch Cuisine is een dan ook een logische vervolgstap”, aldus Jildou Smits-Vollema, programmamanager Voeding bij ZuidOostZorg. De zorgorganisatie bereidt dagelijks circa 650 compleet verse maaltijden en 250 maaltijdboxen.

Werken volgens Dutch Cuisine is volgens ZuidOostZorg wel iets duurder. “Maar wij gunnen elke schakel in de voedselketen een eerlijke en redelijke prijs, iedereen moet er fatsoenlijk aan kunnen verdienen. Wij doen dat in goed overleg met onze versleveranciers.” De droge kruidenierswaren betrekt ZuidOostZorg nu nog bij een groothandel. Helemaal in een korte keten werken is nog een stap te ver vanwege de leveringsgarantie en beschikbaarheid van producten. “Maar we werken er wel aan.”

Meer SA!

Afbeelding
Brandbrief Tsjingas over gaswinning Nij Beets Nieuws 10 uur geleden
Jan Loman (1918-2006).
Een zomer lang Jan Loman Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Steunt van Rabobank voor accommodatie De Sweach Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Zadenbieb in maart weer open Nieuws 14 uur geleden
Trainer Robert Spoelstra zag zijn elftal dik verdiend winnen in de de topper tegen Blauw Rood '20
Tijnje haalt uit in topper en wint met 6-1 Sport 25 feb, 17:00
Afbeelding
Recordaantal deelnemers voor Acht van Langezwaag Sport 25 feb, 13:42
Afbeelding
LDODK plaatst zich voor play-offs Sport 25 feb, 11:24
Auke Linstra scoorde voor ODV in de derby tegen Waskemeer.
ODV wint derby tegen Waskemeer Sport 24 feb, 17:57