Afbeelding

Dutch Cuisine voor ZuidOostZorg

Nieuws

GORREDIJK Als eerste Nederlandse zorgorganisatie heeft ZuidOostZorg zich aangesloten bij het platform Dutch Cuisine, de ‘Nieuwe Nederlandse Keuken.”

ZuidOostZorg vindt het belangrijk dat haar cliënten iedere dag lekker, gezond en vers eten. Omdat goede voeding bijdraagt aan positieve gezondheid en een stukje levensgeluk. Sinds 2012 heeft ZuidOostZorg daarom contact met Albert Kooij, de man achter de ‘Nieuwe Nederlandse Keuken’.

“We willen dat cliënten kunnen genieten van een gezonde en verse maaltijd. Daarom koken we niet meer uit pakjes, maar vers en met producten van diverse Friese leveranciers. Daarbij houden we rekening met de seizoenen en de regio waarin producten groeien. Aansluiten bij Dutch Cuisine is een dan ook een logische vervolgstap”, aldus Jildou Smits-Vollema, programmamanager Voeding bij ZuidOostZorg. De zorgorganisatie bereidt dagelijks circa 650 compleet verse maaltijden en 250 maaltijdboxen.

Werken volgens Dutch Cuisine is volgens ZuidOostZorg wel iets duurder. “Maar wij gunnen elke schakel in de voedselketen een eerlijke en redelijke prijs, iedereen moet er fatsoenlijk aan kunnen verdienen. Wij doen dat in goed overleg met onze versleveranciers.” De droge kruidenierswaren betrekt ZuidOostZorg nu nog bij een groothandel. Helemaal in een korte keten werken is nog een stap te ver vanwege de leveringsgarantie en beschikbaarheid van producten. “Maar we werken er wel aan.”

Meer SA!

Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 2 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 2 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 2 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 2 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 8 uur geleden
Afbeelding
Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen Sport 10 uur geleden