De Treffer.
De Treffer. Sietse de Boer

Sneak preview op De Treffer

Nieuws

GORREDIJK “Eigenlijk is het jammer dat we nu eerst nog zomervakantie hebben”, klinkt het vrijdagochtend in De Treffer. Leerlingen en hun ouders verdringen zich om een eerste glimp op te vangen van het schoolgebouw waar ze direct na de zomervakantie het nieuwe schooljaar gaan beginnen.

Eerder deze week heeft het team van de Treffer en Kinderopvang Kinderwoud zoveel mogelijk spullen verhuisd naar de nieuwe school die is gebouwd op de plek van de vroegere school Trimbeets. Daarna volgde de inrichting van de klaslokalen. “Het is nog niet helemaal klaar, ook in de vakantieperiode komen er nog spullen”, vertelt directeur Felix van Ginkel. “Ook het hele buitenplein moet nog verder worden ingericht. Maar alles ligt op schema.”


De leerkrachten hebben een grote inbreng gehad in de keuze voor het meubilair. Geen lokaal is dan ook hetzelfde. Traditionele tafeltjes wisselen af met bankjes in kringen of een grote instructietafel voor het bord. De meeste tafels en stoelen zijn in hoogte verstelbaar.

Op De Treffer staat bewegend leren centraal. Er is dus overal in het gebouw volop aandacht voor beweging. In een van de gangen hangen drie baskets, op de vloer ligt een haardloopbaan en de jongste kinderen spelen al volop op een soort groot tablet op de vloer.

Ook de kinderopvang van Kinderwoud heeft een plek in het nieuwe gebouw. De officiële opening volgt eind september als alles klaar is en de leerlingen en medewerkers al enige ervaring in de nieuwe omgeving hebben.


Meer SA!

Afbeelding
Verdiende zege de Sweach op VVT Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Verrassende nederlaag koploper RWF Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Yn Petear mei Sigerswâld: het totaal Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Yn Petear mei.... Makelaars (video) Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Kijk: de eerste NoSa! Nieuws 27 jan, 18:00
Afbeelding
'Makkinga gaat niet degraderen' Sport 27 jan, 16:00
Afbeelding
Wie daagt Johan Teake uit? Sport 27 jan, 13:01
Afbeelding
Andere leningen Column 27 jan, 09:21