De Treffer.
De Treffer. Sietse de Boer

Sneak preview op De Treffer

Nieuws

GORREDIJK “Eigenlijk is het jammer dat we nu eerst nog zomervakantie hebben”, klinkt het vrijdagochtend in De Treffer. Leerlingen en hun ouders verdringen zich om een eerste glimp op te vangen van het schoolgebouw waar ze direct na de zomervakantie het nieuwe schooljaar gaan beginnen.

Eerder deze week heeft het team van de Treffer en Kinderopvang Kinderwoud zoveel mogelijk spullen verhuisd naar de nieuwe school die is gebouwd op de plek van de vroegere school Trimbeets. Daarna volgde de inrichting van de klaslokalen. “Het is nog niet helemaal klaar, ook in de vakantieperiode komen er nog spullen”, vertelt directeur Felix van Ginkel. “Ook het hele buitenplein moet nog verder worden ingericht. Maar alles ligt op schema.”


De leerkrachten hebben een grote inbreng gehad in de keuze voor het meubilair. Geen lokaal is dan ook hetzelfde. Traditionele tafeltjes wisselen af met bankjes in kringen of een grote instructietafel voor het bord. De meeste tafels en stoelen zijn in hoogte verstelbaar.

Op De Treffer staat bewegend leren centraal. Er is dus overal in het gebouw volop aandacht voor beweging. In een van de gangen hangen drie baskets, op de vloer ligt een haardloopbaan en de jongste kinderen spelen al volop op een soort groot tablet op de vloer.

Ook de kinderopvang van Kinderwoud heeft een plek in het nieuwe gebouw. De officiële opening volgt eind september als alles klaar is en de leerlingen en medewerkers al enige ervaring in de nieuwe omgeving hebben.


Meer SA!

In februari dit jaar was de startbijeenkomst voor Bloeizone Beetsterzwaag.
Vitaliteitsmarkt Bloeizone Beetsterzwaag Nieuws 1 uur geleden
Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 5 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 6 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 10 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04