De Treffer.
De Treffer. Sietse de Boer

Sneak preview op De Treffer

Nieuws

GORREDIJK “Eigenlijk is het jammer dat we nu eerst nog zomervakantie hebben”, klinkt het vrijdagochtend in De Treffer. Leerlingen en hun ouders verdringen zich om een eerste glimp op te vangen van het schoolgebouw waar ze direct na de zomervakantie het nieuwe schooljaar gaan beginnen.

Eerder deze week heeft het team van de Treffer en Kinderopvang Kinderwoud zoveel mogelijk spullen verhuisd naar de nieuwe school die is gebouwd op de plek van de vroegere school Trimbeets. Daarna volgde de inrichting van de klaslokalen. “Het is nog niet helemaal klaar, ook in de vakantieperiode komen er nog spullen”, vertelt directeur Felix van Ginkel. “Ook het hele buitenplein moet nog verder worden ingericht. Maar alles ligt op schema.”


De leerkrachten hebben een grote inbreng gehad in de keuze voor het meubilair. Geen lokaal is dan ook hetzelfde. Traditionele tafeltjes wisselen af met bankjes in kringen of een grote instructietafel voor het bord. De meeste tafels en stoelen zijn in hoogte verstelbaar.

Op De Treffer staat bewegend leren centraal. Er is dus overal in het gebouw volop aandacht voor beweging. In een van de gangen hangen drie baskets, op de vloer ligt een haardloopbaan en de jongste kinderen spelen al volop op een soort groot tablet op de vloer.

Ook de kinderopvang van Kinderwoud heeft een plek in het nieuwe gebouw. De officiële opening volgt eind september als alles klaar is en de leerlingen en medewerkers al enige ervaring in de nieuwe omgeving hebben.


Meer SA!

Afbeelding
Nooit weer je sleutels verliezen met deze tips Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
NoSa!: Daniel Dijkstra over toekomst lokale omroep Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Opsterland gaat niet bemiddelen in Wijnjewoude Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Open Dag Zorgboerderij De Ripen Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Doelleazen en Gaatze Bosma in feesttent Hemrik Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Grote namen geven De Skâns vertrouwen Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Dames de Sweach winnen KNVB beker Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Tips om energie te besparen op verwarmen woning Ingezonden 5 jun., 22:03