Eerste paal Treffer.
Eerste paal Treffer. GORREDIJK 1-10-2021 Eerste paal Treffer.

Nog 210 nachtjes slapen voor De Treffer

Nieuws
“Over deze school is heel lang nagedacht”, hield Jan Veenstra, bestuurder van schoolkoepel Comprix de kinderen van De Treffer vrijdag aan het einde van de ochtend voor.
Ze stonden aan de rand van de bouwput waar even later de eerste paal van de nieuwe school werd geslagen door onder andere wethouder Anko Postma. “Maar over zeven maanden is de school klaar. Dat is nog 210 nachtjes slapen. We spreken af dat jullie iedere dag een streepje op de muur van jullie huidige school zetten.” Ook Felix van Ginkel, directeur van De Treffer stond stil bij de lange weg die is afgelegd tot het moment dat de bouw van de school echt is begonnen. “Maar wij zijn als team altijd positief gebleven. Waardering voor al mijn collega’s. En ook waardering voor alle ouders die hun kinderen naar De Treffer stuurden ondanks de slechte vloerbedekking of de kartonnen wandjes. Jullie kozen voor de inhoud. Bedankt.” De nieuwe basisschool De Treffer wordt gebouwd op de plek waar tot enkele jaren geleden school Trimbeets stond.
De bouw van de nieuwe school stond al jaren op stapel. Lang waren er plannen voor een mfa samen met De Skâns en de Burgemeester Harmsma School. De BHS haakte eerste af, later zette de Opsterlandse gemeenteraad een streep door de verhuizing van De Skâns. En in al die jaren werd het plan steeds opnieuw aangepast. De nieuwe school biedt als Kindcentrum ook plaats aan Kinderwoud Kinderopvang, dat 25 jaar geleden op deze plek in Gorredijk met professionele kinderopvang begon. De 210 kinderen gaan nu nog enkele honderden meters verderop aan de H. Ringenoldusstrjitte naar school, in de gebouwen van wat ooit basisschool De Tsjerne was. De bouw van de nieuwe school is het slotstuk van het terugbrengen van vier naar twee openbare basisscholen in Gorredijk. Aan de oostkant van Gorredijk is enkele jaren geleden School Loevestein gerealiseerd. Deze school begon destijds met 177 leerlingen en telt nu 220 leerlingen.

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 13 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 13 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 13 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
'Mear einekuorren, mear einepiken' Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing route buurtbus Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 24 apr, 12:29
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26