Afbeelding

30.000 bezoekers voor Flaeijelfeest

Cultuur

OUDEHORNE De 44e editie van het Flaeijelfeest trok dit weekend volgens de organisatie circa 30.000 bezoekers.

Op de nieuwe locatie aan de Buitenweg kon het publiek drie avonden genieten van een gevarieerd muziekprogramma. Op zaterdag stond echter alles in het teken van de boerenoptocht en het openluchtmuseum centraal.

Voorzitter Tino van der Ven: “De vrijwilligers konden niet wachten. De spanning was voelbaar, zeker vanwege de nieuwe locatie. Alles wat je in de afgelopen drie jaren hebt bedacht en voorbereid, moet dan tot uitvoer komen. Het weer is alles bepalend op zo’n moment. Gelukkig was het vanaf een uur of tien droog. Dat er dan zo veel mensen op Landgoed De Horne genieten van het nieuwe terrein, geeft bij ons allemaal een glimlach van oor tot oor. Daar doen we het voor.”

De optocht startte iets later dan gepland, doordat er genodigden van de gemeente Heerenveen in de file stonden naar de start, echter de prachtige woorden van dorpsomroeper Haringsma maakten dat allemaal goed. Voor Haringsma was het de 35e en tevens laatste keer dat hij de optocht in beweging bracht en door de organisatie van het Flaeijelfeest werd hij als verrassing een onderdeel van de openingshandeling.

Het nieuwe terrein zorgde voor meer mogelijkheden om de indeling overzichtelijk en ruim in te delen. Daarnaast konden bezoekers op het grote parkeerterrein naast de locatie, hun auto netjes parkeren en ook de verkeersdoorstroming verliep goed. Door de ruime opzet verspreidde de hoeveelheid mensen zich over verschillende landerijen. Het trekkerterrein was groter opgezet en ook de dorpsstraat kende een gezellig sfeertje, evenals de route langs de ambachten, boerenhoek, kermisattracties, ringrijveld en alle opstellingen van motoren, woonwagens en bijvoorbeeld de dorsmachine van Pellikaan.

Meer SA!

Afbeelding
Gevoelige keuze voor Sport Vereent Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Partijen rond De Kompenije weer aan tafel Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Debuut van The Spaltenbridge Band Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Van Teyens Fundatie helpt Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Oproep: Hoe bespaart u energie? Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Huurwoningen versneld verduurzaamd Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Uitlaten in het donker Column 12 uur geleden
Afbeelding
Lezing: Wat deed Bommen Berend in Opsterland? Cultuur 30 nov, 19:27