Afbeelding

30.000 bezoekers voor Flaeijelfeest

Cultuur

OUDEHORNE De 44e editie van het Flaeijelfeest trok dit weekend volgens de organisatie circa 30.000 bezoekers.

Op de nieuwe locatie aan de Buitenweg kon het publiek drie avonden genieten van een gevarieerd muziekprogramma. Op zaterdag stond echter alles in het teken van de boerenoptocht en het openluchtmuseum centraal.

Voorzitter Tino van der Ven: “De vrijwilligers konden niet wachten. De spanning was voelbaar, zeker vanwege de nieuwe locatie. Alles wat je in de afgelopen drie jaren hebt bedacht en voorbereid, moet dan tot uitvoer komen. Het weer is alles bepalend op zo’n moment. Gelukkig was het vanaf een uur of tien droog. Dat er dan zo veel mensen op Landgoed De Horne genieten van het nieuwe terrein, geeft bij ons allemaal een glimlach van oor tot oor. Daar doen we het voor.”

De optocht startte iets later dan gepland, doordat er genodigden van de gemeente Heerenveen in de file stonden naar de start, echter de prachtige woorden van dorpsomroeper Haringsma maakten dat allemaal goed. Voor Haringsma was het de 35e en tevens laatste keer dat hij de optocht in beweging bracht en door de organisatie van het Flaeijelfeest werd hij als verrassing een onderdeel van de openingshandeling.

Het nieuwe terrein zorgde voor meer mogelijkheden om de indeling overzichtelijk en ruim in te delen. Daarnaast konden bezoekers op het grote parkeerterrein naast de locatie, hun auto netjes parkeren en ook de verkeersdoorstroming verliep goed. Door de ruime opzet verspreidde de hoeveelheid mensen zich over verschillende landerijen. Het trekkerterrein was groter opgezet en ook de dorpsstraat kende een gezellig sfeertje, evenals de route langs de ambachten, boerenhoek, kermisattracties, ringrijveld en alle opstellingen van motoren, woonwagens en bijvoorbeeld de dorsmachine van Pellikaan.

Meer SA!

Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Noorden van Beetsterzwaag nu ook een AED Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
'We hebben weinig tegenwind gehad' Nieuws gisteren