Flaeijelfeest.
Flaeijelfeest. Flaeijelfeest. Domela.

Flaeijelfeest 2020 afgelast

Nieuws
De 44ste editie van het Flaeijelfeest in Oude- en Nieuwehorne is afgelast. Het evenement stond gepland voor het laatste weekend van september en wordt verschoven naar 25 september volgend jaar.
Het Flaeijelbestuur heeft hiertoe besloten vanwege de coronapandemie; massale evenementen met landelijke uitstraling kunnen pas weer gehouden worden als er een vaccin is tegen het virus. Ondanks de recente versoepeling van de coronamaatregelen, kan het kabinet nog geen datum aangeven waarop grote evenementen weer gehouden kunnen worden. De hoop is dat dit snel kan, reëel is echter dat dit nog wel een jaar of langer kan duren, aldus minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
“Iets wat een jarenlange traditie was, moet worden verschoven. Zo’n 450 vrijwilligers zijn al meer dan twee en een half jaar bezig met de voorbereidingen voor het Flaeijelfeest van 2020. Dit jaar had een fantastisch jaar moeten worden met de opening van het evenement op een geheel nieuwe locatie in Oudehorne”, schrijft het Flaeijlbestuur.
De laatste woorden tijdens de grote vuurwerkshow vorig jaar waren nog ‘Tot ziens in Oudehorne’. De teleurstelling bij de organisatie is dan ook groot dat het feest dit jaar niet doorgaat. “Wel staan we honderd procent achter het kabinetsbesluit omdat de gezondheid en veiligheid van bezoekers, vrijwilligers, sponsoren en artiesten de hoogste prioriteit heeft.”
Met meer dan 25.000 bezoekers is het Flaeijelfeest één van de grootste evenementen van de provincie Friesland. De vrijwilligers gaan komend jaar hard aan het werk om van de 44ste editie een memorabel evenement te maken.
flaeijel.frl

Meer SA!

Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 3 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 4 uur geleden
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 22 uur geleden
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 6 mei, 11:22
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10