Flaeijelfeest.
Flaeijelfeest. Flaeijelfeest. Domela.

Flaeijelfeest 2020 afgelast

Nieuws
De 44ste editie van het Flaeijelfeest in Oude- en Nieuwehorne is afgelast. Het evenement stond gepland voor het laatste weekend van september en wordt verschoven naar 25 september volgend jaar.
Het Flaeijelbestuur heeft hiertoe besloten vanwege de coronapandemie; massale evenementen met landelijke uitstraling kunnen pas weer gehouden worden als er een vaccin is tegen het virus. Ondanks de recente versoepeling van de coronamaatregelen, kan het kabinet nog geen datum aangeven waarop grote evenementen weer gehouden kunnen worden. De hoop is dat dit snel kan, reëel is echter dat dit nog wel een jaar of langer kan duren, aldus minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
“Iets wat een jarenlange traditie was, moet worden verschoven. Zo’n 450 vrijwilligers zijn al meer dan twee en een half jaar bezig met de voorbereidingen voor het Flaeijelfeest van 2020. Dit jaar had een fantastisch jaar moeten worden met de opening van het evenement op een geheel nieuwe locatie in Oudehorne”, schrijft het Flaeijlbestuur.
De laatste woorden tijdens de grote vuurwerkshow vorig jaar waren nog ‘Tot ziens in Oudehorne’. De teleurstelling bij de organisatie is dan ook groot dat het feest dit jaar niet doorgaat. “Wel staan we honderd procent achter het kabinetsbesluit omdat de gezondheid en veiligheid van bezoekers, vrijwilligers, sponsoren en artiesten de hoogste prioriteit heeft.”
Met meer dan 25.000 bezoekers is het Flaeijelfeest één van de grootste evenementen van de provincie Friesland. De vrijwilligers gaan komend jaar hard aan het werk om van de 44ste editie een memorabel evenement te maken.
flaeijel.frl

Meer SA!

Afbeelding
Gorredijk de kluts kwijt: derde verlies op rij Sport 10 uur geleden
Jubbega miste tegen Blauw Wit '34 veel kansen.
Beter Jubbega staat met lege handen Sport 13 apr, 21:50
Afbeelding
Wat is dat nou boven Gorredijk? Nieuws 13 apr, 11:51
Martel Tromp: ‘We moeten er zondag tegen Wilper Boys vanaf de aftrap staan. Als we achter komen wordt het lastig de wedstrijd nog om te buigen.”
Bakkeveen gaat voor laatste strohalm Sport 12 apr, 16:15
Meester Marinus vertelt het verhaal van Gerke Numan.
Leerlingen De Treffer staan stil bij oorlog, bevrijding en vrede Algemeen 12 apr, 16:12
Afbeelding
De Vrieswijck fase 2 Column 12 apr, 12:45
Afbeelding
Tennisverening Gorredijk 75 jaar Sport 12 apr, 12:23
Het Fries Symfonie Orkest onder leiding van Gerhart Drijvers.
Weekendtip: Gekooide Vogels door het Fries Symfonie Orkest Cultuur 12 apr, 10:34