Afbeelding

Bente leest het mooist voor

Cultuur

De leerlingen hadden zich geplaatst voor de voorleeswedstrijd door op hun eigen basisschool voorleeskampioen te worden. In de bibliotheek was aan hen de taak een zelfgekozen fragment zo mooi mogelijk voor te lezen aan ongeveer 40 toeschouwers én de jury. De driekoppige jury bestond uit Jan Schokker (schrijver van Friestalige romans), Rahel Hermes (bibliotheekmedewerker) en Roelov Kuipers (bibliotheekmanager). Zij letten vooral op intonatie, tempo van voorlezen en contact met het publiek.

Bente Kuipers van OBS De Flambou in Gorredijk won vorige week de Opsterlandse voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. In de bieb in Gorredijk lazen zeven leerlingen van verschillende basisscholen een kort fragment voor.

Uiteindelijk vond de jury Bente de beste voorlezer. Zij had met veel inlevingsvermogen en op een rustige wijze haar fragment voorgelezen. Daarnaast prees de jury nog de keuze en de duidelijke inleiding van haar fragment. Bente las voor uit ‘Gonzend gevaar’ van Tanja de Jonge.

De tweede prijs was voor Jildou de Vries van De Opdracht en de derde prijs voor Andrea Elzinga van Rehoboth. De drie prijswinnaars kregen een boekenbon en Bente mag naar de provinciale finale, op 14 april in De Skâns in Gorredijk.

Meer SA!

Commissaris van de Koning Arno Brok en schapenhouder Martin Reitsma. Op de achtergrond burgemeester Andries Bouwman en Albert van der Ploeg (LTO).
Brok bezoekt onder druk staande schapensector Nieuws 2 uur geleden
Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 16 uur geleden
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 23 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws gisteren
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur gisteren
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 6 mei, 15:48
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 6 mei, 15:48
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 6 mei, 14:44