De-Skans
De-Skans

Gorredijk ‘kiest’ voor huidige Skâns

Algemeen

GORREDIJK Van de 412 mensen die de enquête van Plaatselijk Belang Gorredijk over de toekomst van De Skâns hebben ingevuld, vindt 79,1% dat De Skâns op de huidige plaats moet blijven staan.

Van de respondenten vindt 68,7 % dat De Skâns niet op een andere plek mag komen te staan. Degenen die geen problemen hebben met een andere locatie noemen allerlei verschillende locaties in Gorredijk. Er is geen locatie die als ‘voorkeur locatie’ is te bestempelen. Ook de eerder genoemde locatie bij de Burgemeester Harmsma School scoort bij de respondenten niet hoog.

De eerder door de Skâns zelf benoemde optie om voor De Skâns nieuw te bouwen op dezelfde locatie waar dan direct aan de Stationsweg is ook niet populair: 58,5% vindt dit geen oplossing, 35,7% wel. Bijna de helft van de stemmers is voor renovatie van de huidige Skâns, 16,5% kiest voor totale nieuwbouw.

Bijna driekwart (74,8%) van de respondenten vindt bovendien dat alle functies die nu in De Skâns mogelijk zijn, ook moeten blijven. Dat is dus inclusief sport, theater, ouderenwerk en horeca. Bijna iedereen die op deze vraag nee invulde vindt dat de sport kan verdwijnen. Bijna de helft (47%) van de respondenten vindt dat het theater behouden moet blijven.

Aanleiding voor de enquête van Plaatselijk Belang is het locatie-onderzoek dat De Skâns heeft laten uitvoeren. Daarin liggen drie opties op tafel. De huidige locatie, de huidige locatie maar dan verplaatst naar voor op het parkeerterrein aan de Stationsweg en de locatie bij de Burgemeester Harmsma School. Plaatselijk Belang wil via de enquête in beeld brengen hoe Gorredijk hierover denkt.

Plaatselijk Belang stelt dat de enquête representatief is vanwege het aantal inzendingen in verhouding tot het aantal inwoners van Gorredijk

De gemeenteraadsleden hebben de uitslag van de enquête ontvangen. Zij organiseren woensdagavond een raadsconferentie over de randvoorwaarden die zij willen stellen aan de toekomst van De Skâns.

De totale uitslag van de enquête is terug te lezen op de site van Plaatselijk Belang Gorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 4 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 7 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 7 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 7 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 21 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen gisteren
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09