Doelman Eise Tolsma hield de nul voor Blue Boys tegen Woudsend.
Doelman Eise Tolsma hield de nul voor Blue Boys tegen Woudsend. Berend Drent

Zege Blue Boys ondanks veel gemiste kansen

Sport

NIJ BEETS De voetballers van Nij Beets wisten zaterdag op sportpark De Blauwe Kamp de eerste thuiszege van het seizoen in de wacht te slepen. Ondanks een karrenvracht aan kansen werd het slechts 1-0 voor het elftal van trainer Robert Bervoets. De winnende treffer kwam van de voet van Jesse Machiela.

“Ik ha krekt tsjin de foarsitter sein, as trainer fan Blue Boys meist wol in pacemaker by it kontrakt krije,” Bervoets kon na afloop van de nipte zege op Woudsend nog wel een grapje maken, maar de trainer had geen tel rustig op de bank gezeten. Hij zag zijn elftal volledig domineren tegen de hekkensluiter van de vijfde klasse A, maar de suprematie niet in doelpunten omzetten.

Bervoets had tot de 1-0 van Jesse Machiela in de dertigste minuut, hij schoot beheerst raak in de lange hoek op aangeven van Mart Wouda, wel tien kansen voor zijn ploeg geteld. En niet de minste, maar zelfs alleen voor de keeper en voor leeg doel slaagden de blauwhemden er niet in om het net te vinden. “Hâldst it net foar mooglik, sokke moaie kânsen at wy lizze litten ha.”

Ook na de 1-0 bleef het kansen regenen voor de thuisclub, maar het bleef bij de ene treffer van Machiela. Dus bleef Woudsend in de wedstrijd en had één ongelukkig moment zomaar puntverlies kunnen betekenen. Bij elke hoekschop of lange bal van de gasten, had Bervoets het Spaans benauwd. “Gelokkich binne wy net ôfstraft. Dat soe ek swier ûnfertsjinne west ha.”

Blue Boys wist tot zaterdag thuis nog maar één punt in de wacht te slepen. Bervoets had zijn spelers dan ook op het hart gedrukt tegen laagvlieger Woudsend de volle buit te pakken. Voetballend was zijn elftal veel beter geweest, maar voetbal wordt altijd nog beslist door doelpunten. Thuis van de hekkensluiter verliezen was echter geen optie. “Mar it is in stugge ploech om tsjin te spyljen. Hja steane te leech op ‘e ranglist.”

Blue Boys is na een moeizame start van het seizoen aan een uitstekende reeks bezig. Van de laatste vier wedstrijden , waaronder het gestaakte duel tegen UDIROS, werden er drie gewonnen. De Nij Beetsters , die voor de winterstop nog bij Arum op bezoek gaan en thuis spelen tegen RKO, gaan zelfs aan de leiding in de strijd om de tweede periode.

Bervoets wist al langer waartoe zijn elftal in staat is. Blue Boys beschikt volgens de trainer over veel voetballend vermogen. Wat verbeterd moet worden is het benutten van de kansen die de Nij Beetsters creëren. “Kânsen krije wy genôch, mar wy skoare te min. Gelokkich brekt it ús hjoed net op, mar as wy tsjin bettere tsjinstanners spylje rêdst it op dizze wize net op.”

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 18 mei, 16:54
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31