De doelman van de gasten probeert Berno Pultrum van scoren af te houden.
De doelman van de gasten probeert Berno Pultrum van scoren af te houden. Siebe Kuipers

Simpele en ruime zege voor Oerterp

Sport

URETERP De voetballers van Oerterp behaalden zondag een ruime 5-0 thuiszege op Wilper Boys. De ploeg van trainer Freek Brouwer kwam geen moment in de problemen tegen de nummer voorlaatst van de derde klasse B. De score had zelfs veel hoger uit kunnen vallen, maar het vizier stond met name in de openingsfase niet opscherp.

Oerterp liet de afgelopen weken de nodige punten liggen en daar dacht Brouwer toen hij na afloop van het duel tegen Wilper Boys de overige uitslagen in 3B hoorde, nog wel even aan terug. Zowel koploper DTD (1-1 tegen Friesland) als de nummer twee van de ranglijst DTD (3-2 verlies tegen Renado) maakte een misstap. “Djoer ferlies, oars hiene wy noch folop meidien.”


Dennis van Roeden scoorde twee keer.- Siebe Kuipers

Tegen laagvlieger Wilper Boys had Oerterp nog wat recht te zetten, want in De Wilp lieten de blauwhemden, 4-2 verlies, het vorig jaar november vreselijk afweten. Oerterp dicteerde vanaf het beginsignaal de wedstrijd en kreeg in het eerste halve uur een handvol goede mogelijkheden. Die leverden echter geen treffer op. Na een opstootje was het bovendien gebeurd met het goede voetbal.

Toch ging de thuisclub met een voorsprong rusten. Dennis van Roeden werd in de 34ste minuut in de Groninger zestien neergelegd, waarna de bal terecht op de stip ging. Jelmer Hylkema schoot de elfmetertrap onberispelijk binnen. Het was de 125ste treffer van de routinier in zijn 425ste competitieduel in de hoofdmacht van Oerterp.

Na rust herpakte Oerterp zich en dicteerde weer de wedstrijd. De gasten kwamen er niet aan te pas, maar het duurde tot de 73ste minuut voor de bevrijdende 2-0 van Berno Pultrum op het scorebord kwam. Brouwer was blij met de marge van twee treffers, want hoewel Wilper Boys amper gevaarlijk was, zat hij bij de 1-0 niet rustig op de bank. “Wy krije soms samar in goal tsjin.”


Berno Pultrum in de mangel bij twee verdedigers van de gasten - Siebe Kuipers

Roland Haarsma en Dennis van Roeden (2x) bepaalden de eindstand op 5-0. Het was een dik verdiende zege volgens de trainer van Oerterp die zich met zijn ploeg nog niet eens kansloos acht voor de titel. Het gat met koploper DTD is met vijf punten aanzienlijk, maar de top van 3B verspeelt na de winterstop veel punten. ‘It is in frjemde kompetysje. Wy moat soargje dat we sels winnen bliuwe, dat wit je it noait.”

Brouwer kan zich een mooi slotscenario voorstellen waarin Dronrijp, DTD en Oerterp op de slotdag nog kans maken op de titel. “Dat soe skitterend wêze.” Vooral omdat Oerterp de competitie afsluit met een bezoek aan Dronrijp. Voorlopig lijkt een periodetitel echter realistischer, daarvoor moet Oerterp Akkrum onder zich houden. Akkrum speelde zondag gelijk, waarmee het Oerterp in de kaart speelde.

De zege van Oerterp op Wilper Boys was goed nieuws voor Bakkeveen dat een puntje overhield aan het bezoek aan Gorredijk. Bakkeveen kan nacompetitievoetbal niet meer ontlopen, maar als het Wilper Boys onder zich weet te houden, vliegen de Groningers er rechtstreeks uit en mag Bakkeveen in de herkansing.


Oerterp won zondag simpel van laagvlieger Wilper Boys: 5-0 - Siebe Kuipers

oerterp - wilperboys
oerterp - wilperboys
oerterp - wilperboys
oerterp - wilperboys
oerterp - wilperboys
oerterp - wilperboys

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 11 uur geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 4 mei, 10:56
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33