Afbeelding

Zaterdag is recorddag voor Johan Teake Dekker

Sport

GORREDIJK/HEERENVEEN Topdammer Johan Teake Dekker uit Gorredijk doet zaterdag 18 maart in Sportstad Heerenveen een aanval op het officiële wereldrecord kloksimultaan dammen. Hij damt tegen 46 tegenstanders. 

Om het record te veroveren moet hij 70 procent scoren om het vorige record (45 tegenstanders in 2015) van oud-wereldkampioen Alexander Georgiev uit Rusland te verbeteren. In vijf uren speeltijd betekent dit drie seconden bedenktijd per zet. Johan Teake wilde het wereldrecord al eerder aanvallen maar moest die pogingen vanwege de coronasituatie uitstellen. 

Dekker staat in de damwereld bekend als een snelle dammer. Hij won in het verleden vier keer het Fries kampioenschap rapid dammen (30 minuten bedenktijd). Publiek is welkom bij de recordpoging die om 12.00 uur start in de rode zaal van het Abe Lenstra stadion (ingang J). Of Dekker het gaat halen wordt waarschijnlijk tussen 16.00 en 17.00 uur duidelijk. 

In NoSa! vertelde Dekker onlangs over zijn recordpoging:


Dekker staat in de damwereld bekend als een snelle dammer. Hij won in het verleden vier keer het Fries kampioenschap rapid dammen (30 minuten bedenktijd). Publiek is welkom bij de recordpoging die om 12.00 uur start in de rode zaal van het Abe Lenstra stadion (ingang J). Of Dekker het gaat halen wordt waarschijnlijk tussen 16.00 en 17.00 uur duidelijk.  wereldrecorddammen.nl

Meer SA!

Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 2 uur geleden
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 2 uur geleden
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Collega's Column gisteren
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 3 mei, 10:32
Elina Dijkstra en Ineke Beeksma over 4 mei in Ureterp
NoSa! over 4 mei-herdenking in Ureterp Nieuws 3 mei, 10:31
Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 mei, 12:35