Afbeelding
Sietse de Boer

Wie daagt Johan Teake uit?

Sport

GORREDIJK Op 18 maart doet Johan Teake Dekker uit Gorredijk een poging het Wereldrecord klok simultaan dammen te verbeteren. Hij is hiervoor op zoek naar tegenstanders.

Johan Teake wil in Heerenveen 46 spelers uitdagen. Bij een score van 70% of meer is het nieuwe Wereldrecord een feit. Het huidige record staat met 45 spelers op naam van oud-wereldkampioen Alexander Georgiev.

Bij een klok simultaan spelen beide kleuren met dezelfde bedenktijd (twee uur) maar speelt de aanvaller op meerdere borden tegelijk. De aanvaller loopt continue rondjes langs de borden om zo snel mogelijk te spelen aan de borden waar hij aan zet is om vervolgens zijn klok weer in te drukken. De bedenktijd van de aanvaller ligt daarmee ongeveer op drie seconden per zet. De aanvaller heeft dus op alle borden tijdnood. Het Wereldrecord vergt dan ook een combinatie van snel denken én een goede conditie.

Johan Teake wilde het wereldrecord al eerder aanvallen maar moest de pogingen in 2020 en 2021 vanwege corona uitstellen.

Spelers die aan deze recordpoging willen deelnemen dienen gemiddeld van een goed clubdamniveau te zijn, gebaseerd op een gemiddelde internationale rating. Johan Teake is zelf speler bij Damclub Heerenveen, er mogen maar vier spelers van de eigen vereniging meedoen. De deelnemers krijgen een leuke dammiddag inclusief lunch en een cadeaupakket.

Geïnteresseerden kunnen de organisatie bereiken op pers@wereldrecorddammen.nl of via
06-1382 5585.

Meer SA!

Afbeelding
Nieuwe gemalen bij Terwispel en Gorredijk Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Smullen van gratis pannenkoeken Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Oproep: aandacht voor Indië-weigeraars en onderduikgevers Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Nipte zege Wispolia op hekkensluiter Sport 19 mrt., 19:44
Afbeelding
Staartclubs Blue Boys en Tijnje roeren zich Sport 19 mrt., 18:12
Afbeelding
LDODK plaatst zich voor play-offs Sport 19 mrt., 08:49
Afbeelding
Dekker is ook zonder WR tevreden Sport 18 mrt., 18:11
Afbeelding
Weekendtip: Sjonge Jonge in Witte Kerk Cultuur 18 mrt., 09:18