Sil Bruinsma probeert de bal te controleren. Uit zijn hoekschop werd de 1-0 gemaakt.
Sil Bruinsma probeert de bal te controleren. Uit zijn hoekschop werd de 1-0 gemaakt. Marije Geertsma

Vierde zege op rij voor Gorredijk

Sport

GORREDIJK De voetballers van Gorredijk zijn aan een uitstekend slot van de eerste seizoenshelft bezig. Het elftal van trainer Michiel Hornstra won zondag met 1-0 van DTD. Het was alweer de vierde overwinning op rij voor Gorredijk dat nu gedeeld derde staat in de derde klasse B.

Gorredijk was niet ongelukkig met de zege in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, erkent Hornstra eerlijk. “In lykspul wie terjochte west.” Gorredijk creëerde voor rust geen enkele kans, maar heeft wel een belangrijk wapen in huis. De ploeg scoort dit seizoen vaak uit hoekschoppen. De enige corner van de eerste helft leverde dan ook meteen een doelpunt op.

Na een half uur belandde een hoekschop van Sil Bruinsma via Daniël Temmingh voor de voeten van clubtopscorer Thijs Herder. Die volleerde knap raak. Gorredijk traint volgens Hornstra niet speciaal op corners, maar: “Wy ha jongens dy’t in knappe hoekskop nimme kinne en de besetting foar de goal is faak goed. It is in wapen, ferline wike tsjin Bakkeveen hiene wy it dreech, mar kamen wy ek út in hoekskop op foarsprong. Dêrnei koene wy trochpakke.”


Thijs Herder maakte de winnende treffer tegen DTD.  - Marije Geertsma

Na rust was DTD de ploeg die de lakens uitdeelde. Gorredijk moest zich beperken tot verdedigen en had mazzel dat doelman Joey Bethlehem in puike vorm stak. De goalie voorkwam met enkele prima reddingen dat de gasten langszij kwamen. “Hja wiene better. It seit genôch dat de keeper ús beste man wie,” aldus de trainer.

Invaller en debutant Sander Bottema had in de slotminuten de 2-0 op de schoen, maar mikte net naast. De misser was voor DTD sein om nog één keer alles op alles te zetten, maar de gasten slaagden er in de zes minuten toegevoegde tijd niet in om alsnog een punt uit het vuur te slepen. “Ik wie bliid dat it foarby wie, want wy kamen bot ûnder druk te stean.”

Hornstra sprak na afloop van een mooie en belangrijke zege. Ook het feit dat zijn elftal voor de tweede maal op rij de nul wist te houden, stemde de trainer tot tevredenheid. Gorredijk staat nu samen met Oerterp en DTD op de derde plek, op één punt van Akkrum. Koploper is het ongenaakbare Dronrijp, dat zondag Oerterp met 2-6 klopte en voor de tiende maal zegevierde. Dronrijp heeft volgens Hornstra een goed elftal, maar vooral met Bauke Kamminga een goede spits in huis. “Hy hat al 22 makke.”


Hille van Goinga  heerst aan de bal. - Marije Geertsma

Gorredijk sluit de eerste seizoenshelft af met een uitduel tegen Wilper Boys. Op papier valt er wat te halen, want de Groningers zijn met slechts acht punten terug te vinden in de onderste regionen van 3B. Hornstra wenst zich echter niet bij voorbaat rijk te rekenen. “Twa wike lyn ha se Oerterp ferslein, dat hie ek nimmen ferwachte.” Bij een zege komt Gorredijk op 22 punten, als dat gebeurt kan Gorredijk volgens Hornstra met een heel tevreden gevoel de winterstop in.

Meer SA!

Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 10 uur geleden
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 26 apr, 18:53
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 26 apr, 18:51