RWF - ODV
RWF - ODV Sietse de Boer

ODV wint topper dankzij Folkert Hoekstra

Sport

FRIESCHEPALEN Door RWF zaterdagmiddag in eigen huis te met 1-3 verslaan heeft ODV uit Wijnjewoude de koppositie in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal van de club uit Frieschepalen overgenomen. Met nog vijf duels te gaan belooft het een zinderend slot van de competitie te worden waarin beide Opsterlandse clubs ook nog eens rekening moeten houden met de nummer drie van de ranglijst, Kootstertille, dat op het vinkentouw zit.

Over negentig minuten was een gelijkspel misschien wel de verhouding geweest. Het was echter ODV-spits Folkert Hoekstra die zaterdag het verschil maakte in Frieschepalen. RWF verzuimde de mooiste kansen te benutten, ook omdat ODV-doelman Niels van der Meer de wedstrijd van zijn leven keepte. De ervaren Hoekstra liet zien hoe het wel moet. 

ODV kwam beter uit de startblokken en nam na een kwartier de leiding toen Folkert Hoekstra vanaf de rand zestien vanuit de draai hard de verre hoek vond. Doelman Otmar van der Toorn was kansloos. RWF kwam hierna wel beter in het spel, kreeg net als de gasten kansjes, maar gescoord werd er voor de rust niet meer. 


RWF kwam in de 66ste minuut van de tweede helft langszij. Doelman van der Meer gaf een rebound weg na een schot van Mika Jansma. Abe Spinder was er als de kippen bij om te profiteren: 1-1. Met nog ruim een kwartier op de klok werd het 1-2 toen de scheidsrechter na een duel tussen Folkert Hoekstra en RWF-goalie Van der Toorn naar de stip wees. Hoekstra benutte zelf de elfmetertrap, 1-2. In de negentigste minuut deelde Robin Kiers uit een counter de genadeklap uit, 1-3. 

RWF-trainer Jan de Haan vond na afloop dat de gelukkigste ploeg had gewonnen. “Wij begonnen niet sterk, maar werden wel steeds beter. Na rust waren we heer en meester. We kregen genoeg kansen, maar de bal moet wel in het netje. Dat dat niet gebeurde kwam omdat hun keeper alles pakte en door pech, maar als je zoveel kansen krijgt, moet je ook naar jezelf kijken. We hadden meer doelpunten moeten maken.” 

De Haan vond de strafschop dubieus. “Hij (Hoekstra, red) laat zich slim vallen na een duel met onze keeper. Er was weinig aan de hand, het was een versierde penalty. Folkert Hoekstra heeft ons vandaag echt pijn gedaan.” ODV-trainer Jeroen van Wijk kan zich in die uitleg herkennen. “Ik denk dat de keeper niet moet komen, hij geeft de scheids de gelegenheid om te fluiten. Het was slim gedaan van Folkert.”


Van Wijk vond ook dat zijn ploeg niet ongelukkig was geweest. “Maar we hebben alles gegeven en na de snelle 1-1 in de tweede helft toonden we veerkracht. Het zat niet tegen, maar ik moet mijn ploeg een groot compliment geven, want hebben er alles aan gedaan om de drie punten mee terug naar huis te nemen.” 

Door de overwinning nam ODV, op doelsaldo, de koppositie van RWF over. Met nog vijf duels te gaan blijft het reuze spannend in vier B. Dinsdagavond moeten beide ploegen alweer aan de bak, dan staat een inhaalprogramma gepland.. “Wij hebben geen tijd om te treuren, in Dokkum moeten we er weer staan en drie punten pakken”, weet Jan Haan. ODV speelt thuis tegen GSVV. “Dit was lekker, maar er is nog niets beslist. Eerlijk gezegd denk ik dat het een knetterend slot van de competitie wordt en dat pas op de laatste speeldag beslist wordt wie kampioen wordt”, besluit Van Wijk. 


Meer SA!

Afbeelding
Gevoelige keuze voor Sport Vereent Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Partijen rond De Kompenije weer aan tafel Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Debuut van The Spaltenbridge Band Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Van Teyens Fundatie helpt Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Oproep: Hoe bespaart u energie? Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Huurwoningen versneld verduurzaamd Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Uitlaten in het donker Column 13 uur geleden
Afbeelding
Lezing: Wat deed Bommen Berend in Opsterland? Cultuur 30 nov, 19:27