LDODK C1 is Nederlands kampioen
LDODK C1 is Nederlands kampioen Foto: Jurjen Smid

Jeugdploeg LDODK pakt Nederlandse titel

Sport

GORREDIJK Met een 17-12 overwinning op Groen Geel C1 heeft LDODK/Rinsma Modeplein C1 zaterdag in Wageningen de Nederlandse titel bij de C-aspiranten veroverd. Het is de eerste nationale jeugdtitel in de geschiedenis van korfbalvereniging LDODK.

De nationale titel is het slotstuk van een bijzonder seizoen voor deze jonge ploeg. In de reguliere competitie was er niet veel tegenstand. Datzelfde gold voor de kwartfinale om het NK, twee weken geleden in Wolvega. DVO C1 uit Bennekom werd eenvoudig verslagen. Vorige week in Harderwijk was er tegen ONDO C1 uit ‘s Gravenzande een verlenging nodig om de finale veilig te stellen. Zaterdag in Wageningen was Groen Geel C1 uit Wormer de tegenstander.

Met een tribune vol lawaai makende supporters was het een wat zenuwachtig begin van de wedstrijd. LDODK open de score en hield daarna de voorsprong vast. Afstand nemen lukte echter niet. Groen Geel profiteerde van het slordige verdedigen van LDODK. De ploeg uit Wormer kreeg in de eerste helft maar liefst vijf strafworpen. De LDODK-spelers verzuimden elkaar te steunen en maakten te veel onnodige overtredingen. Op 6-6 nam Groen Geel vanaf de strafworpstip voor het eerst de leiding: 6-7. LDODK haakte keer op keer aan, maar na iedere goal was Groen Geel weer de ploeg die voorsprong nam. Op 9-10 miste Groen Geel een belangrijke strafworp. LDODK scoorde wel, het bracht de ruststand op 10-10.

In de rust zette LDODK alles op de juiste plek. Na rust kwam Groen Geel er eigenlijk niet meer aan te pas. LDODK liep uit naar 14-10. De tweede helft was al meer dan een kwartier onderweg voordat Groen Geel weer raak schoot. Met 15-11 was de wedstrijd wel gespeeld. Groen Geel was niet bij machte terug te komen. Eindstand 17-12. Een ontlading volgde. Een deel van deze spelersgroep was de afgelopen jaren in de D’s al een paar keer dicht bij een nationale titel, maar nu was het echt een feit.

De nieuwe nationale kampioenen: Rimmer Houwing, Josse Scheenstra, Thygo de Vries, Luuk Wassink, Jurjen Veldkamp, Hiske de Vries, Anke Pratley, Mirte Menger, Anouk de Groot en Floor Engels. Als reserves gingen mee: Kjell Scheenstra, Corné Hoogeveen, Hiske Houwing en Lieke Veldkamp. Coaches zijn Hessel Waninge en Gerald Aukes.