Afbeelding
Udiros Deelstra De Vries & Ritsema

Succes voor UDIROS Outdoor

Sport
De atleten van UDIROS Outdoor behaalden prima resultaten onder de relatief prima wedstrijdcondities tijdens Veno de Wetlands in Vollenhove. In de nieuwe wedstrijdcategorie van dit seizoen, de Basis Survivalrun (BSR), liep Henri Deelstra in de categorie 40+ een ijzersterke run en pakte de hoogste podiumplaats. De in Jubbega wonende Deelstra nam onlangs afscheid als voorzitter van omni-vereniging UDIROS.
Ook de jeugd kwam goed voor de dag in Vollenhove. Met een tweede plaats liet Claudette Ritsema in de categorie 12-14 jaar zien dat ze goed in vorm is. Thygo de Vreis werd knap derde. “We hebben echt een aantal toppers aan de start staan”, kijkt trainer Ydo de Vries tevreden terug. “Maar ook de jeugd die recreatief wil blijven lopen, samen met de kinderen die net gestart zijn met de sport, doen het harstikke goed.”
Voor het eerst liep Irene Groen uit Nijeberkoop in de categorie 15-17 jaar; een langer parcours met meer hindernissen. Na een spannende strijd met stuivertje wisselen liep ze naar de derde plek. Wendy Jongsma werd vierde bij de Korte Survivalrun (KSR) voor volwassenen. Bij de heren eindigde Thijmen Bakker in zijn eerste seizoen bij de senioren op een negende plek.
Kor Posthumus uit Oldeberkoop en Odwin van de Poll uit Lippenhuizen eindigden in de top-10 van de kwalificatierun van 8 kilometer.  Van de Poll werd vierde, Posthumus liep in zijn derde survivalrun van het seizoen naar een zevende plek. Trainer Ydo de Vries zag het met genoegen aan: “Bij de volwassenen hebben we gezocht naar andere prikkels, naar nieuwe trainingsvormen. Je ziet dat het werkt, zeker als je deze mannen aan het werk ziet.”
Bij UDIROS Outdoor wordt achter de schermen druk gewerkt aan de organisatie van de Sint Thomas Trailrun. De 8ste editie van deze trailrun wordt gehouden op 27 december.

Meer SA!

Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 11 uur geleden
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 16 uur geleden
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05