WvdW vv Gorredijk – Mildam.
WvdW vv Gorredijk – Mildam. GORREDIJK 26-9-2021 WvdW vv Gorredijk - Mildam.

Mildam pakt punten bij ‘buur’ Gorredijk

Sport
De streekderby tussen Gorredijk en Mildam in de derde klasse A eindigde zondag in een overwinning voor de bezoekers. Op sportpark Kortezwaag werd het 2-3 voor Mildam. Alle treffers vielen in de eerste helft. Atze Rienk de Leeuw was met twee treffers de grote man bij Mildam.
De aanwezige toeschouwers kregen na een lange, gedwongen voetbalpauze meteen een spectaculaire eerste helft voorgeschoteld, met maar liefst vijf doelpunten. De thuisclub kwam al vlot op voorsprong. Slordig verdedigen van Mildam werd goed afgestraft door Sil Bruinsma die na een knappe actie het thuispubliek liet juichen. Lang kon de doelpuntenmaker niet genieten van zijn treffer, want vijf minuten later moest de gevaarlijke aanvaller geblesseerd naar de kant. Een fikse aderlating voor Gorredijk.
Mildam had het lastig met Gorredijk dat vaak de lange bal hanteerde en de duels opzocht. “Wy moatte it ha fan ús fuotballend fermogen. It wie lestich om ûnder de druk fan De Gordyk wei te kommen”, vertelt Mildam-spits Harmen Wagenaar. Desondanks kwam de 1-1 op het scorebord. Een voorzet van Harmen van der Spoel werd door de 17-jarige debuterende Jari Steurink knap binnengekopt.
Gorredijk gaf geen krimp en kwam in het slotkwartier van de eerste helft weer op voorsprong. Een corner van Martijn de Leeuw werd door Daniël Temmingh met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Amper een minuut later was de stand alweer gelijk. Atze Rienk de Leeuw schoot uit een hoekschop bij de tweede paal de 2-2 binnen. “Wy fierden wat te lang feest nei de 2-1”, blikt trainer Michiel Hornstra van Gorredijk terug op de snelle gelijkmaker.

Het werd voor de thuisclub nog erger, op slag van rust verdween een hoekschop van Mildam via de knie van Atze Rienk de Leeuw in de kruising. Hornstra: “Yn die faze hiene wy it swier en hie Mildam noch wol in kear skoare kint.“ Dat gebeurde niet, maar ook die ene treffer bleek na rust een te grote marge voor Gorredijk om in ieder geval nog een punt uit het vuur te slepen.
Aan ijver ontbrak het bij de thuisclub niet, maar Gorredijk miste de creativiteit om de bezoekers voor onoverkomelijke problemen te kunnen stellen. “Wy kaamen net mear yn de problemen”, aldus Wagenaar. Gorredijk eindigde de wedstrijd met tien man. Jan van der Leeuw kreeg in de slotminuten rood, na het neerhalen van de doorgebroken Harmen van der Spoel.
Voor Mildam was de winst in het uitduel tegen streekgenoot Gorredijk een mooie start van het seizoen. Wagenaar: “It wie in terjochte oerwinning. Yn it begjin hiene wie muoite mei it fysieke spul fan De Gordyk, mar ik fûn ús de boppelizzende partij.” Volgende week speelt Mildam thuis tegen THOR. “Wer in dreech potsje.”
Trainer Michiel Hornstra wilde niet dramatisch doen over de verliespartij in het openingsduel van het nieuwe seizoen. “De jongens ha harren stjonkende harren bêst dien. De lêste twa jier binne wy mei tank oan corona yn de tredde klasse bleaun. It doel is om eltse wike striid en spektakel te leverjen, dan sjogge wy wol wer’t wy útkomme.” Voor Gorredijk staat komend weekend een trip naar Ameland op het programma, waar een treffen met Geel Wit wacht.