Carola Westra en Fetze Koopmans.
Carola Westra en Fetze Koopmans.

Makelaar Koopmans is klaar voor ontwikkelingen Beetsterzwaag

Ondernemen

BEETSTERZWAAG Aan plannen voor appartementen en woningen is in Beetsterzwaag geen gebrek. Er gaat de komende jaren veel gebeuren, verwacht Makelaarskantoor Koopmans. Fetze Koopmans en zijn nieuwe collega Carola Westra zijn er klaar voor.

Het kan soms raar lopen. Carola Westra woonde en werkte lang bij een groot makelaarskantoor in de omgeving van Haarlem. Ze besloot om samen met haar gezin terug te gaan naar het Noorden, naar een iets rustigere omgeving. Nadat de eerste paal van hun nieuwe woning in Heerenveen was geslagen, begon ze in deze omgeveving naar werk te zoeken. “Toen heb ik contact gezocht met makelaarsorganisatie NVM. Of ze misschien iets voor mij wisten in het noorden van het land.” 

En dat wisten ze. Niet lang daarvoor was er vanuit de NVM contact geweest met Fetze Koopmans. Makelaarskantoor Koopmans in Beetsterzwaag werd namelijk vorige zomer geconfronteerd met het plotselinge overlijden van mede-eigenaar Jan Koopmans, de vader van Fetze. “Se fregen oft ik der ek ien by ha woe.”

De directe klik

Fetze en Carola maakten een afspraak om met elkaar kennis te maken. “Dat moast fansels altyd wêze.” En wat bleek? Er was vanaf het begin een klik. Persoonlijk, maar ook over hoe in hun ogen een makelaarskantoor zou moeten functioneren. Carola: “Wat mij direct aansprak was het kleinschalige kantoor met korte lijntjes. Een aanpak waar kwaliteit boven kwantiteit gaat. En wees nu eerlijk, als je Beetsterzwaag binnenrijdt, dan ben je toch direct verkocht? Daar wil je toch direct aan de slag?” 

Bovendien concludeerden de twee nieuwe collega’s dat ze elkaar op meer vlakken aanvullen. De één is wat ouder dan de de ander. De één is man, de ander vrouw. De één is opgegroeid in Beetsterzwaag, de ander heeft jarenlang in het westen van het land gewoond. “Met potentiële klanten is er altijd wel ergens een raakvlak te vinden”, aldus Carola. Fetze onderschrijft dat direct. “Dat fernimst al hiel snel yn it kontakt mei de minsken. It giet derom in konneksje te meitsjen.”

Bijkomend voordeel is dat Carola jarenlang in het westen van het land heeft gewerkt. Ze kent de mentaliteit van de mensen die daar wonen. En de argumenten die ze kunnen hebben om naar het noorden van het land te verhuizen. “Ik kan dat natuurlijk nu vanuit de eerste hand vertellen. En het is geen nieuws dat er in de Randstad veel belangstelling is voor het Noorden, zeker ook voor Beetsterzwaag en omgeving.”

Meer tijd

Al vult Fetze wel direct aan dat de grootste hitte er nu enigszins vanaf is. En daar is hij blij mee. Het betekent bijvoorbeeld dat er meer tijd is voor een tweede bezichtiging. Of om de zaak eens goed op een rijtje te zetten. Het is allemaal wat minder opgejaagd dan de afgelopen jaren. “En dat jout ek mear romte foar minsken út de direkte omkriten. Dy sjogge wy no ek wer wat mear meidwaan. En dat is fansels goed foar in doarp as De Sweach.” 

Met betrekking tot woningbouw staat er de komende jaren veel op stapel. Tegenover het makelaarskantoor aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag staat Huize Bordena. Daar start binnenkort de realisatie van zeven appartementen (87 tot 156 m2), waarvan Koopmans de verkoop begeleidt. Maar er zijn ook plannen op de Tolmanlocatie aan het begin van het dorp en de hoek daar tegenover. Er worden plannen ontwikkeld voor de locatie van de voormalige school De Trime. En als de nieuwe school bij de voetbalvelden klaar is, ontstaat er ruimte aan de Vlaslaan op de locatie van de huidige basisschool. 

Fetze: “Allinnich al it feit dat der safolle boud wurdt, jout romte foar minsken út it eigen doarp. It sjocht der goed út op De Sweach.” Makelaarskantoor Koopmans beschikt over een zelfstandige hypotheker en het team is compleet met allround medewerker Manon die ooit als stagiaire is binnengekomen. “Wy binne der klear foar.” 

jkoopmans.nl

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 22 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 22 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 22 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
'Mear einekuorren, mear einepiken' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing route buurtbus Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 24 apr, 12:29
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26