Afbeelding

Jubbega komt op voor Taxi Koopmans

Ondernemen

Initiatiefnemers zijn Geert en Annie Jonker. Zij vinden het onterecht dat Taxi Koopmans vanaf 1 juni geen Wmo-vervoer meer voor de gemeente Heerenveen uit mag voeren. Koopmans was als onderaannemer actief voor Taxi Oenema, die vorig jaar failliet ging. De failliete boedel is overgenomen door Taxi Witteveen uit Lemmer, die per 1 juni afscheid neemt van Koopmans. Annie: “Mar it reint klachten oer Witteveen. Minsken wurde te let ophelle en binne dêrtroch te let yn it sikehûs. En de buskes binne faak ek net goed tagonklik foar âlderen. Koopmans hat it altyd goed foarelkoar. Sy reitsje it wurk kwyt en moatte daalk minsken dien jaan.” Het verzamelen van de handtekeningen was een hele klus, maar het dorp leeft enorm mee. “Minsken sprekke ús oan, omdat wy noch net by harren west hawwe.” Het echtpaar Jonker, actief voor de SP afdeling Heerenveen, overhandigt de handtekeningen donderdag 30 april om 16.00 uur aan wethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen. Vanzelfsprekend reizen ze met busjes van Koopmans naar het gemeentehuis. Iedereen is bij de overhandiging welkom.

Een handtekeningenactie in Jubbega en omgeving ter ondersteuning van het plaatselijke taxibedrijf Koopmans is door ruim 1.100 mensen ondertekend.

Het taxibedrijf is blij met de ondersteuning uit het dorp. Ze staan voor een moeilijk jaar. Eerder hoopte Arie Koopmans nog dat het Wmo-vervoer per 1 augustus opnieuw zou worden aanbesteed, maar de gemeente Heerenveen heeft het contract met Witteveen inmiddels voor een jaar verlengd. “Dat betsjut dat wy kommend jier oerbrugge moatte.” Het taxibedrijf denkt onder andere na over het opzetten van een vorm van lokaal vervoer binnen Jubbega en omgeving. 

Meer SA!

Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 9 uur geleden
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 13 uur geleden
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05