Afbeelding

In ieder dorp fakkel ontsteken voor Oekraïne

Nieuws

URETERP De Friese Rijders willen op 24 februari met een speciale actie aandacht vragen voor het feit dat de Russische invasie in Oekraïne precies twee jaar geleden is. Ze wil in alle 1.750 dorpen in Noord-Nederland om 18.00 een de fakkel ontsteken.

“Om ieder dorp en gehucht te bereiken zoeken we nog wel wat hulp”, aldus Arnaud Dijkstra, initiatiefnemer van de Friese Rijders. Via frieserijders.nl is het mogelijk een promotiepakket mét fakkel aan te vragen

De Friese Rijders biedt sinds maart 2022 humanitaire hulp in Oekraïne. In december is bijvoorbeeld gestart met een actie om 100.000 gevulde bananendozen naar Oekraïne te brengen om zo honderdduizenden mensen te helpen de winter door te komen. Inmiddels zijn er op meerdere plekken 55 actiegroepen in de weer. Van giften worden boodschappen ingekocht en het transport bekostigd. Vrijwillige vrachtwagenchauffeurs rijden meerdere ritten per week naar losplaatsen in Oekraïne. Ook worden er generatoren verzameld en gebracht. Deze actie loopt tot en met mei.

De Eigen Rijders hebben in Haulerwijk een tijdelijk pakhuis ingericht. Hier worden dozen gecontroleerd en herpakt. Ook worden ingekochte boodschappen verdeeld over dozen en vrachtwagens geladen. Drie dagen per week zijn hier zowel Nederlandse als Oekraïense vrijwilligers volop aan de slag. 

Meer SA!

Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 14 uur geleden
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 21 uur geleden
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 21 uur geleden
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 3 mei, 10:32